HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPotatisfrittata
topBanner
Potatisfrittata

Potatisfrittata

med halloumi och pesto

Välkommen på italiensk smakfest! Denna version av klassisk frittata har allt man kan önska; rostad potatis, vitlök och smör, chiliflingor ger bett medan paprika ger sötma. Halloumi bidrar med saliverande sälta och pesto bryter av fint tillsammans med varm baguette. Comfort food som sprider hela köket med aptitretande väldoft och som gör dig lycklig ända till sista tuggan.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutensesamsellerimjölksulfiterägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Ciabatta

(Innehållergluten, sesam)

30 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

100 g

Potatis

1 g

Gul paprika

6.67 msk

Lök

efter behov

Pesto, grön

(Innehållermjölk, sulfiter)

4 st

Halloumi

(Innehållermjölk)

Chili flakes

Salladsmix

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

Mjölk*

(Innehållermjölk)

Smör*

(Innehållermjölk)

Ägg*

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1695.2318 kJ
Energi (kcal)405.1702 kcal
Fett29.576 g
varav mättat12.4 g
Kolhydrater6.78 g
varav socker5.9 g
Protein25.995 g
Salt3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Skiva lök och vitlök tunt. Kärna ur och finhacka paprika. Skala och skär potatis i 1 cm breda bitar.

2

Smält en klick smör* i en ugnstålig stekpanna på medelvärme. Fräs lök och vitlök i 2-3 min. Tillsätt potatis, paprika och chili flakes (stark!) och stek i ca 10 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

3

Vispa ägg*, mjölk* och grönsaksbuljong med en gaffel i en skål. Häll över äggblandningen till stekpannan med grönsaker. Sätt in stekpannan i ugnen och tillaga i 15-20 min. Tips: Använd en ugnsform om stekpannan inte är ugnstålig.

4

Blanda salladsmixen [1/2 påse, 2 pers] med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Värm brödet [1/2 st, 2 pers] i ugnen, 7-8 min.

5

Tärna halloumi [1/2 paket, 2 pers] i 1 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Stek halloumibitarna i 5-7 min tills de är gyllene runt om. 

6

Skiva brödet och bre skrivorna med ett tunt lager pesto. Servera potatisfrittatan med sallad, toppad med halloumibitar och med brödskivorna vid sidan av.