topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Potatisfrittata

Potatisfrittata

med halloumi och pesto

Välkommen på italiensk smakfest! Denna version av klassisk frittata har allt man kan önska; rostad potatis, vitlök och smör, chiliflingor ger bett medan paprika ger sötma. Halloumi bidrar med saliverande sälta och pesto bryter av fint tillsammans med varm baguette. Comfort food som sprider hela köket med aptitretande väldoft och som gör dig lycklig ända till sista tuggan.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

½

Ciabatta

4

Grönsaksbuljong

300

Potatis

1

Paprika

1

Lök

30

Pesto, grön

(Innehåller Mjölk, Sulfiter)

100

Halloumi

1

Chiliflakes

100

Salladsmix

1

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

6.67

Mjölk

Smör

4

Ägg

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)405 kcal
Energi (kJ)1695 kJ
Fett29.58 g
varav mättat12.4 g
Kolhydrater6.78 g
varav socker5.9 g
Protein26 g
Salt3 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 200°C. Skiva lök och vitlök tunt. Kärna ur och finhacka paprika. Skala och skär potatis i 1 cm breda bitar.

Fräs grönsaker
2

Smält en klick smör* i en ugnstålig stekpanna på medelvärme. Fräs lök och vitlök i 2-3 min. Tillsätt potatis, paprika och chili flakes (stark!) och stek i ca 10 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Häll i äggblandning
3

Vispa ägg*, mjölk* och grönsaksbuljong med en gaffel i en skål. Häll över äggblandningen till stekpannan med grönsaker. Sätt in stekpannan i ugnen och tillaga i 15-20 min. Tips: Använd en ugnsform om stekpannan inte är ugnstålig.

Förbered sallad
4

Blanda salladsmixen [1/2 påse, 2 pers] med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Värm brödet [1/2 st, 2 pers] i ugnen, 7-8 min.

Stek halloumi
5

Tärna halloumi [1/2 paket, 2 pers] i 1 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Stek halloumibitarna i 5-7 min tills de är gyllene runt om. 

Servera
6

Skiva brödet och bre skrivorna med ett tunt lager pesto. Servera potatisfrittatan med sallad, toppad med halloumibitar och med brödskivorna vid sidan av.