
Att servera pizza är alltid ett säkert kort. I detta recept kombinerar vi pigga färger och intensiva smaker i form av de goda kompisarna rödbeta, svamp och pesto, och toppar med grekisk salladsost rik på sälta. Med färsk rucola som garnering balanserar vi smakpaletten, och vi lovar att även den som är petig i maten kommer räcka sig efter en slice till.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2 st
Rödbeta
200 g
Champinjoner
1 st
Pizzadeg
(Innehåller: Vete, Gluten)
½ paket
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
60 g
Basilikapesto
(Innehåller: Mjölk, Sulfiter, cashewnötter, Nötter Kan innehålla spår av: Jordnötter)
40 g
Rucola
g
Grekisk salladsost
(Innehåller: Mjölk)
100 g
Grekisk ost
(Innehåller: Mjölk)

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skala och tärna rödbeta i 1 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme och fräs rödbeta i 4-5 min.

Skär svamp i tunna skivor Tillsätt svampen till stekpannan och fräs i 5-7 min. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

Rulla ut pizzadegen och medföljande bakplåtspapper på en plåt. Bre crème fraiche [1/2 paket, 2 pers] över bottnen.

Fördela rödbeta och svamp över pizzan och toppa med smulad grekisk salladsost. Tillaga i ugnen 10-15 min.

Skölj rucola. Ta ut pizza från ugnen. Ringla över pesto toppa med rucola.

Sätt fram pizza bianca. Klipp eller skär pizzan i trekanter.