HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPannstekt Ryggbiff Och Rödvinssås
topBanner
Pannstekt ryggbiff och rödvinssås

Pannstekt ryggbiff och rödvinssås

med vitlöksstekt broccolini och krossad potatis

Premium

Kött, potatis, grönsaker och en underbar sås! Det är vad vi kallar en lyckad lördagskombination! Vi steker mör ryggbiff till perfektion! Samtidigt gör vi krossad potatis med ljuvlig ost. Kvällens grönsaker är vitlöksstekt broccolini och morot, och den fantastiska rödvinssåsen fulländar kvällens mästerverk!

Allergener:mjölkäggsulfitergluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Angus ryggbiff

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Schalottenlök

1 portionspåse

Dragon

2 st

Morot, lila

75 g

Broccolini

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

1 g

Chili flakes

60 g

Rödvinssås

(Innehållersulfiter)

4 g

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

1 dl

Vatten* (steg 5)

1 msk

Smör* (steg 4)

(Innehållermjölk)

1 msk

Smör* (steg 5)

(Innehållermjölk)

½ msk

Vetemjöl* (steg 5)

(Innehållergluten)

1 msk

Olivolja* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3491.0776 kJ
Energi (kcal)834.3875 kcal
Fett47.794 g
varav mättat21 g
Kolhydrater60.4311 g
varav socker13.1 g
Protein42.33 g
Salt1.9 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Koka potatis i 15-18 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

2

Finhacka schalottenlök [½ st, 2P], vitlök och dragonblad. Halvera morot (oskalad) på bredden och skär i kvartar på längden. Placera kokt potatis på en plåt med bakplåtspapper, och krossa dem lätt med en gaffel. Tillsätt olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt*, och riven ost. Rosta dem i ugnen i 10-12 min, eller tills gyllene. 

3

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. Låt köttet vila i ett foliepaket i några minuter. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* (vid behov) i samma stekpanna på medelhög värme. Stek broccolini [1/2 påse, 2P], morot och en skvätt vatten*. Stek i 3-4 min. Tillsätt hälften av vitlöken, smör* [1 msk | 2 msk] och chili flakes (om du gillar stark mat). Stek i ytterligare 1 min. Krydda med salt* och peppar*. Lägg över i en skål med lock för att hålla på värmen tills servering.

5

Blanda vatten* [1 dl | 2 dl] och vetemjöl* [1/2 msk | 1 msk] i en liten skål. Hetta upp smör* [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. Tillsätt schalottenlök och resterande vitlök. Stek i 1-2 min. Tillsätt rödvinssås, kycklingbuljong, vetemjölsmix, dragon (spara lite till garnering), och den avrunna köttsaften från foliepaketet. Sjud i 2-3 min, eller tills såsen har tjocknat något.

6

Lägg upp ryggbiff, krossad potatis och grönsaker på tallrikar. Skeda över rödvinssås på köttet och garnera med dragon.