HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPannstekt Halloumi
topBanner
Pannstekt halloumi

Pannstekt halloumi

med varm kikärtssallad och mild citrondressing

En underbar allt-i-ett-maträtt, med mycket smak och struktur. Vi lagar couscous med morot, vitlök och grönsaksbuljong. Samtidigt steker vi kikärter med härliga kryddor. Vi blandar couscous och kikärter med paprika, gurka, rödlök och persilja till en utsökt sallad. Vi toppar med avokado, stekt halloumi och en syrlig citronfraiche.

Taggar:SnabbVegetarisk
Allergener:GlutenVeteSulfiterMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Couscous

(InnehållerGluten, Vete)

4 g

Grönsaksbuljong

1 paket

Kikärtor

4 g

Ay Cajun-ba

(InnehållerSulfiter)

1 st

Vitlöksklyfta

200 g

Halloumi

1 st

Avokado

½ st

Rödlök

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Ekologisk citron

½ paket

Gräddfil

(InnehållerMjölk)

1 st

Paprika

1 st

Gurka

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)975 kcal
Energi (kJ)4081 kJ
Fett49.56 g
varav mättat22.2 g
Kolhydrater68.5 g
varav socker18.2 g
Protein42.15 g
Salt4.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Riv morot (oskalad). Riv eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs morot och vitlök i 2-3 min. Tillsätt vatten* [2½ dl | 5 dl] och grönsaksbuljong, och koka upp. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja* och blanda väl. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. 

2

Häll av kikärtor och blanda dem med Ay Cajun-ba, en generös nypa salt* och peppar* i en skål. Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Rosta kikärtor i 5 min och placera dem sedan i en stor salladsskål.

3

Tärna paprika i 1 cm stora bitar. Grovhacka gurka. Finhacka persilja. Skiva rödlök [½ st, 2P] tunt. Tärna avokado i 1 cm stora bitar. Blanda paprika, gurka, rödlök och persilja (spara lite till garnering) med kikärtorna i salladsskålen. Tillsätt sedan en skvätt olivolja*, salt* och peppar*, och blanda försiktigt. 

4

Skär halloumi i ½ cm tunna skivor. Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek halloumi i 2 min på varje sida, eller tills gyllene. Riv citronzest och skär citron i klyftor. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P] med hälften av zesten i en skål. Krydda med salt* och peppar*. 

5

Rör ner resterande citronzest med färdiglagade couscous. Blanda ner couscous med grönsakerna i salladsskålen. Krydda med salt* och peppar*.

6

Lägg upp couscoussalladen i djupa skålar och toppa med avokado och halloumi. Garnera med persilja och servera med citronklyftor och dressing vid sidan av.