HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOstburgare
topBanner
Ostburgare

Ostburgare

med karamelliserad lök, friska grönsaker och pommes

Samla familjen runt dessa hemlagade burgare, en underskattad maträtt vi gärna vill lyfta fram som värd att laga från grunden. Här ger vi dig ett enkelt recept på klassisk hamburgare där vi låter krämig mozzarella smälta över saftig nötfärsbiff, karamelliserad lök skänka smakintensitet och färska grönsaker ge fräschör. Mjuka briochebrod och krispiga hemmagjorda pommes kompletterar perfekt.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:äggglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Nötfärs

4 g

Panamat

1 st

Tomat

1 st

Gurka

2 st

Briochebullar

(Innehållerägg, gluten, mjölkKan innehållasesam, soja, nötter)

500 g

Potatis

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

50 g

Ketchup

1 st

Lök

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

efter behov

Smör* (steg 2)

(Innehållermjölk)

¼ tsk

Salt* (steg 3)

¼ tsk

Socker* (steg 2)

1 st

Ägg* (steg 3)

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3909.3257 kJ
Energi (kcal)934.3513 kcal
Fett29.125 g
varav mättat13.8 g
Kolhydrater115.7037 g
varav socker35.4 g
Protein50.9775 g
Salt3.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Rivjärn
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 minuter, eller tills gyllene.

2

Skiva lök tunt. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs lök i 10-12 min, rör om då och då. Tillsätt socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och salt* när det återstår 5 min.

3

Skiva tomat tunt. Skala och riv morot. Riv gurka i remsor med en grönsaksskalare, eller skär i tunna skivor. Blanda nötfärs, ägg* [1 st | 2 st], panko, Panamat, morot [2 msk | 4 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar* i en bunke. Forma färsen till biffar - 1 biff per person. TIPS: Forma biffarna något större än bröden och rätt tunna, de växer nämligen en när de steks.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek biff i 5-6 min på varje sida, eller tills genomstekt. När det återstår 3 min av stektiden, strö mozzarella på varje biff och låt den smälta. VIKTIGT: Biffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Halvera briochebullar och värm i ugnen i 2-3 min.

6

Bre ketchup på briochebullen och lägg på biff och karamelliserad lök. Toppa med gurka, tomat och resterande morot. Servera med pommes och resterande ketchup.