HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMorotssoppa
topBanner
Morotssoppa

Morotssoppa

med kryddiga kikärtor, ört- och vitlökskrutonger

Allergener:glutenmjölkselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4

Potatis

8 g

Spiskummin, malen

½ paket

Bladpersilja

½ g

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållasesam)

1.33 msk

Citron

6 dl

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Harissa

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Lök

Vitlöksklyfta

Morot

Kikärtor

Chili flakes

Ingår inte i din leverans

Smör*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)152.7131 kcal
Energi (kJ)638.9517 kJ
Fett10.7168 g
varav mättat5.7 g
Kolhydrater8.2925 g
varav socker0.8 g
Protein4.1845 g
Salt2.1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten* i en vattenkokare. Skölj kikärtorna i en sil under kallt vatten. Grovhacka lök och vitlök. Finhacka persilja. Skala och skär potatis och morot i 2 cm stora bitar. TIPS: Ju mindre bitar du skär rotfrukterna i, desto snabbare går de att tillaga.

2

Hetta upp en stor kastrull på hög värme. När den är varm, klicka ner smör* och när det slutat bubbla, fräs lök, kummin, harissa och hälften av vitlöken, i 2-3 min. Tillsätt rotfrukterna till kastrullen och rör om.

3

Häll i kokande vatten* (se mängd i ingredienslistan) från vattenkokaren till kastrullen tillsammans med grönsaksbuljong. Rör om, sätt på ett lock och låt sjuda i 12-15 min tills rotfrukterna är genomkokta. Väl färdigkokt, mixa soppan med en stavmixer tills den är slät.

4

Blanda kikärtor, hälften av chili flakes (stark!) och en rejäl nypa salt* i en bunke. Lägg kikärtorna på ena halvan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda persilja med resten av vitlöken, salt* och en generös skvätt olivolja* i en skål. Skär brödet [1/2 st, 2 pers] i 2 cm stora bitar, lägg på plåten och ringla över örtoljan. Rosta i ugnen 10-12 min. VIKTIGT: Krydda försiktigt med chili flaksen om du inte tycker om stark mat.

5

Finriv citronzest [1/2 citron, 2 pers] och dela citronen i klyftor. Blanda zesten med crème fraichen [1/2 burk, 2 pers]. Blanda ner citron-crème fraiche [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] i soppan och rör om väl. Smaksätt soppan med salt*, peppar* och citronjuice efter smak. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

6

Servera morotssoppan i skålar toppade med en sked citron-crème fraiche och lite chili flakes (stark!), och med de kryddiga kikärtorna och ört- och vitlökskrutongerna vid sidan av.