topBanner
Mexikanska biffar

Mexikanska biffar

med Pico de Gallo, mosad avokado och sötpotatis

Ikväll lagar vi mexikanska biffar, som får den helt rätta smaken av vår färdiga Tex-Mex kryddblandning. Vi lagar även perfekt krispiga sötpotatispommes, och en ljuvlig Pico de Gallo, som är en rå salsa, gjord på rödlök, tomat, koriander, och lime. Vi toppar biffarna med mosad avokado, och så är maten färdig!

Allergener:glutenägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

450 g

Sötpotatis

250 g

Nötfärs

3 st

Tomat

½ st

Rödlök

½ st

Ekologisk lime

1 st

Avokado

2.5 g

Tex-Mex

1 påse

Koriander

Ingår inte i din leverans

Socker* (steg 4)

½ tsk

Salt* (steg 2)

1 st

Ägg* (steg 2)

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2715 kJ
Energi (kcal)649 kcal
Fett26 g
varav mättat9 g
Kolhydrater54 g
varav socker17 g
Protein38 g
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) sötpotatis i 1 cm tjocka pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta överst i ugnen i 20 minuter, eller tills gyllene.

2

Blanda nötfärs, ägg* [1 st | 2 st], panko, Tex-Mex [1/2 paket, 2P], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar* i en stor skål. Forma färsen till 2 cm tjocka biffar - 1 biff per person.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 5-6 min per sida, eller tills genomstekta.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Finhacka rödlök [1/2 st, 2P]. Grovhacka koriander. Riv limezest [1/2 st, 2P] och skär sen lime i klyftor. Blanda tomat, rödlök, limezest, en generös skvätt limejuice, en skvätt olivolja* och hälften av koriandern i en skål. Krydda med en nypa salt*, peppar* och socker* .

5

Halvera, kärna ur och gröp ur avokado och lägg den i en skål. Mosa med en gaffel tills mjuk. Tillsätt en generös skvätt limejuice och resterande koriander. Krydda med salt* och peppar*.

6

Lägg upp sötpotatispommes, biffar och Pico de Gallo på tallrikar. Toppa biffar med mosad avokado.