Tropisk familjebrunch | komplett brunchkit
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tropisk familjebrunch | komplett brunchkit

Tropisk familjebrunch | komplett brunchkit

4 portioner | med mangopannkakor & avokadotoast

Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 portioner ingår. Njut av tid med familjen i helgen över en hemlagad tropisk brunch. Vi gör både avokadotoast och mangotoppade fluffiga pannkakor och serverar dem med yoghurt med ananas.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstiden timme
45 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

1 st

Lime

1 st

Citron

400 g

Pannkaksmix

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)

2 st

Avokado

450 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

40 g

Cashewnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

1 burk

Ananasskivor

30 g

Riven kokos

(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

2 st

Mango

100 g

Sirap

Ingår inte i din leverans

2 tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

5 dl

Vatten till pannkakor

2 msk

Smör till stekning

¼ tsk

Salt till guacamole

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)9360 kJ
Energi (kcal)2237 kcal
Fett94.8 g
varav mättat46.3 g
Kolhydrater274.9 g
varav socker128.1 g
Protein50.1 g
Salt5.3 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Skär baguette i 1,5 cm tjocka skivor och placera på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, krydda med en nypa salt och rosta i ugnen i 6–8 min, tills krispiga.

Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 2 cm stora bitar. Halvera lime.

Blanda socker, vatten, en generös skvätt limesaft och mango i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Stek pannkakor
2

Vispa ihop vatten och pannkaksmix i en stor skål tills slätt.

Smält smör i en stekpanna på medelhög värme.

Portionera ut smet till 8–10 cm stora pannkakor i stekpannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Upprepa med resterande smet.

TIPS: 1) Tillsätt mer smör vid behov. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen vid 100 °C/80 °C (varmluft) tills servering.

Gör avokadotoast
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta kokos i 2–3 min, tills lätt brynt. Ställ åt sidan i en skål.

Krossa cashewnötter direkt i påsen med en kavel, tills grovt krossade. Rosta cashewnötter i 3–4 min, tills gyllene.

Under tiden, halvera citron. Halvera och kärna ur avokado och gröp ur den med en sked.

Mosa avokado, citronsaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Bre avokadomos på bröd och krydda med en nypa peppar.

Häll av ananassaft och grovhacka ananas.

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till avokadomoset.

Servera
4

Lägg upp pannkakor på tallrikar och toppa med en klick yoghurt, mango, kokos och sirap.

Toppa avokadotoast med cashewnötter.

Häll resterande yoghurt i glas och toppa med ananas.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image