HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMandelpanerad Kyckling
topBanner
Mandelpanerad kyckling

Mandelpanerad kyckling

med rostade grönsaker och vitlöksdressing

Smakrikt och enkelt är denna rätt där mandelpanerad kyckling serveras med rostad rödlök, aubergine och potatis, som får fantastisk smak av att rostas med vår härliga kryddblandning Ay Cajun-ba! En både krämig och syrlig vitlöksdressing med citron och yoghurt är ett perfekt tillbehör.

Allergener:sulfiternöttermjölkglutenägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 portionspåse

Gräslök

1 st

Ekologisk citron

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

20 g

Mandlar

(Innehållernötter)

280 g

Kycklinginnerfilé

500 g

Potatis

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Morot

1 st

Aubergine

½ st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg* (steg 3)

(Innehållerägg)

¼ tsk

Salt* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2658.0117 kJ
Energi (kcal)635.28 kcal
Fett17.9525 g
varav mättat5.2 g
Kolhydrater69.4263 g
varav socker14.5 g
Protein47.973 g
Salt1.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Rivjärn
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Tärna potatis (oskalad) och aubergine i 2 cm stora bitar. Skär morot (oskalad) i tunna stavar. Placera dem en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, Ay Cajun-ba, och en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, tills gyllene och krispig.

2

Finhacka mandlar. Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P]. Grovhacka gräslök. Riv en nypa citronzest och skär sen citron i klyftor.

3

Blanda mandlar, panko och en nypa salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en djup tallrik. Vispa ägg* [1 st | 2 st] och en liten skvätt vatten* i en ny djup tallrik. Torka kyckling torr med hushållspapper. Vänd den först i ägg*, och sen i pankomix. Ställ åt sidan på en tallrik. TIPS: Om du inte har ägg kan de ersättas med mjölk [2 msk | 4 msk].  VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek kyckling i 3-4 min på varje sida. Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så kyckling inte fastnar i stekpannan. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

5

Blanda yoghurt, vitlök [1/2 st, 2P], citronzest, en skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

6

Lägg upp rostade grönsaker i skålar och toppa med panerad kyckling. Ringla över vitlöksdressing och strö över gräslök.