
Smakrikt och enkelt är denna rätt där mandelpanerad kyckling serveras med rostad rödlök, aubergine och potatis, som får fantastisk smak av att rostas med vår härliga kryddblandning Ay Cajun-ba! En både krämig och syrlig vitlöksdressing med citron och yoghurt är ett perfekt tillbehör.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Gräslök
1
Ekologisk citron
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
20
Mandlar
(Innehåller: Nötter)
280
Kycklinginnerfilé
500
Potatis
75
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
30
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1
Morot
1
Aubergine
½
Vitlöksklyfta
1
Ägg (steg 3)
¼
Salt (steg 3)

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Tärna potatis (oskalad) och aubergine i 2 cm stora bitar. Skär morot (oskalad) i tunna stavar. Placera dem en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, Ay Cajun-ba, och en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, tills gyllene och krispig.

Finhacka mandlar. Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P]. Grovhacka gräslök. Riv en nypa citronzest och skär sen citron i klyftor.

Blanda mandlar, panko och en nypa salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en djup tallrik. Vispa ägg* [1 st | 2 st] och en liten skvätt vatten* i en ny djup tallrik. Torka kyckling torr med hushållspapper. Vänd den först i ägg*, och sen i pankomix. Ställ åt sidan på en tallrik. TIPS: Om du inte har ägg kan de ersättas med mjölk [2 msk | 4 msk]. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek kyckling i 3-4 min på varje sida. Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så kyckling inte fastnar i stekpannan. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda yoghurt, vitlök [1/2 st, 2P], citronzest, en skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Lägg upp rostade grönsaker i skålar och toppa med panerad kyckling. Ringla över vitlöksdressing och strö över gräslök.