Mandelpanerad fläskytterfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mandelpanerad fläskytterfilé

Mandelpanerad fläskytterfilé

med rostade grönsaker och senapsdressing

Härlig helgmat, eller vardagslyx? Du bestämmer! Här bjuder vi nämligen på en utsökt kombination av riktigt goda ingredienser, som tillagas på ett festligt sätt! Rostad potatis, morot och zucchini får sällskap i ugnen av saftig mandelpanerad fläskytterfilé! Vi serverar kött, potatis och grönsaker med en krämig senapsdressing med yoghurt och vitlök!

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Nötter
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Fläskytterfilé

1

Morot

4

Kycklingbuljong

20

Mandlar

(Innehåller Nötter)

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Zucchini

1

Rödlök

12

Grov senap

(Innehåller Senap)

½

Vitlöksklyfta

400

Småpotatis

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 5)

¼

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)606 kcal
Energi (kJ)2535 kJ
Fett27.67 g
varav mättat8 g
Kolhydrater44.8 g
varav socker10.8 g
Protein41.68 g
Salt2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt.

Skär morot (oskalad) och zucchini i 1 cm tunna skivor. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Placera grönsaker på en plåt [2 st, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, kycklingbuljong, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills mjuka.

Mandelpanera kött
2

Finhacka mandlar, och lägg över till en tallrik. Vänd kött i mandlarna, och tryck till för täcka.

TIPS: Behåll mandlarna i påsen och krossa med en kavel eller använd en mortel. Ju mindre bitarna är, desto bättre fäster de på köttet.

Rosta kött
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Bryn köttet i 2 min per sida, var försiktig när du vänder.

Placera kött på en plåt med bakplåtspapper (se till att få med all mandel från stekpannan), och rosta i ugnen i 12-15 min.

Ta ut köttet och låt det vila under folie tills servering. 

TIPS: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

Blanda senapsdressing
4

Skölj spenat.

Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P].

Blanda vitlök, yoghurt, senap, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Blanda grönsaker med spenat
5

Blanda rostade grönsaker med spenat, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en stor skål.

TIPS: Blanda allt på plåten och spara på disken! 

Skär kött i 1 cm tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker på tallrikar. 

Toppa med mandelpanerad fläskytterfile och kvarvarande köttsaft. 

Ringla över senapsdressing.