Mezze är den libanesiska motsvarigheten till tapas, och ikväll bjuder vi på underbara smårätter som kommer att fresta både ögon och mun. Rostad kyckling, stekt zucchini med smulad salladsost, osttortillas med srirachamajo och mozzarella, gurksallad med persilja och rödlök, och en krämig hummusdressing med yoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
50
Hummus
(Innehåller Sesam)
½
Citron
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1
Gurka
2
Tomat
½
Rödlök
1
Bladpersilja
7.5
Dukkah-njuta
(Innehåller Sesam, Senap)
2
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
50
Srirachamajonnäs
(Innehåller Ägg, Senap)
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
1
Zucchini
50
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
1
Olivolja (steg 4)
¼
Salt (steg 4)
Sätt ugnen på 200°C/180°C (varmluft). Krydda kyckling med salt och Dukkah-njuta [½ påse, 2P].
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt. Placera den på en plåt med bakplåtspapper, och tillaga i ugnen i 11-12 min, eller tills genomstekt.
PÅ GRILLEN: Placera kryddad kyckling på grillen och stek i 5-7 min per sida. Låt den sedan vila i ett foliepaket i 5 min.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, bre srirachamajonnäs på tortillas, toppa med mozzarella, och ytterligare en tortilla.
Placera osttortillas på en ny plåt med bakplåtspapper och baka i 7-10 min, tills tortillas är gyllene och osten har smält.
Under tiden, skär zucchini i tunna stavar.
Torka ur stekpannan du använde tidigare och hetta upp den med en skvätt olivolja på medelhög värme.
Stek zucchini i 5-6 min, tills mjuk.
Lägg upp zucchini på en tallrik, smula över salladsost [½ paket, 2P], ringla över lite olivolja, och krydda med salt och peppar.
Under tiden, tärna gurka och tomat i 1 cm stora bitar.
Finhacka persilja och rödlök [1/2 st, 2P].
Skär citron [½ st, 2P] i klyftor.
Blanda gurka, tomat, persilja, rödlök, citronsaft [1 msk | 2 msk], olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.
Blanda yoghurt, hummus, en nypa salt och peppar i en liten skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Skär kyckling i tunna skivor.
Dela osttortillas i trianglar.
Lägg upp kyckling, zucchini och osttortillas på olika tallrikar eller serveringsfat, och ställ fram skålarna med gurksallad och hummusdressing.
Servera med resterande citronklyftor.