Lax med asiatisk glaze
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lax med asiatisk glaze

Lax med asiatisk glaze

grönsaksris och lime

Ibland är det tillbehören som är mest spännande! Den ugnsstekta laxen smaksätts med en smarrig glaze, och under tiden kaxen är i ugnen blandar vi ihop en underbar rissallad med morot, salladslök, paprika och lime. Den glacerade laxen och den härliga rissalladen pyntas med koriander och persilja för extra smak och färg!

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Honung

1

Koriander

25

Ketchup

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

100

Basmati vildris

250

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

4

Grönsaksbuljong

1

Paprika

10

Sesamfrön

1

Morot

40

Sweet chilisås

1

Lime

1

Salladslök

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 1)

2

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)497 kcal
Energi (kJ)2079 kJ
Fett23.4 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater40.45 g
varav socker33.8 g
Protein29.69 g
Salt4.1 g

Instruktioner

Koka ris
1

Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [2 dl | 4 dl]. Tillsätt vildris, grönsaksbuljong och salt* [¼ tsk | ½ tsk] sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Häll av vattnet och lägg tillbaka ris i kastrullen.

Blanda glaze
2

Blanda ketchup, sojasås, honung, sweet chilisås och sesamfrön - detta är din glaze.

Ugnsbaka lax
3

Ta bort skinnet från laxen. Ringla lite olivolja* i en ugnsform och lägg sedan i laxen. Häll över glazen och se till att laxen täcks. Tillaga i ugnen, 8-10 min. VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Förbered grönsaker
4

Skiva salladslök tunt. Skala och riv morot. Kärna ur paprika och tärna i 1 cm stora bitar. Finhacka koriander - spara några blad till garnering. Skär lime i klyftor.

Blanda grönsaksris
5

Blanda salladslök, morot, paprika och koriander med riset i en skål. Tillsätt en skvätt olivolja*, limejuice, en nypa salt* och peppar*, och rör om ordentligt.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och placera lax ovanpå, häll över resterande glaze på laxen. Garnera med korianderblad. Servera med limeklyftor vid sidan av.