Null
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 portionspåse
Koriander
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
250 ml
Kokosmjölk
120 g
Nudlar
200 g
Skogschampinjoner
1 st
Ingefära
20 g
Jordnötter
(Innehåller: Jordnötter)
1 st
Röd paprika
1 st
Lime
2.5 dl
Vatten
Kvarta svampen. Halvera paprika. Ta bort stjälk och frön och skär sedan i 2 cm stora bitar. Skala och finhacka ingefära. Halvera lime.
Hetta upp en skvätt olja i en stor kastrull på medelvärme. Fräs svamp, paprika och ingefära i 2 min under omrörning.
Häll i kokosmjölk och vatten* (se mängd i ingredienslista) i kastrullen. Sänk värmen och låt soppan sjuda tills grönsakerna har mjuknat, ca 3-4 min.
Grovhacka jordnötter. Plocka korianderbladen från stjälkarna. Grovhacka bladen och kasta stjälkarna.
Rör i nudlarna i laksan när grönsakerna har mjuknat. Se till att de är nedsänkta i soppan. Pressa i juice från en limehalva. Låt sjuda tills nudlarna har börjat mjukna, 4-6 min. Rör om regelbundet. Tips: Späd ut med lite vatten om soppan blir för tjock.
Rör i sojasås och halva koriandern. Pressa i limejuice efter smak. Tillsätt en nypa salt om det behövs. Dela laksan mellan skålarna och toppa med jordnötter och resterande koriander.