Skip to main content
Laksa med nudlar

Laksa med nudlar

skogchampinjoner och jordnötter

Null

Taggar:
Enkel
Plantbaserat
Under 650 kcal
Vegetarisk
Max 50g kolhydrater
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Koriander

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

250 ml

Kokosmjölk

120 g

Nudlar

200 g

Skogschampinjoner

1 st

Ingefära

20 g

Jordnötter

(Innehåller: Jordnötter)

1 st

Röd paprika

1 st

Lime

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten

Näringsvärden

Energi (kJ)306 kJ
Energi (kcal)73 kcal
Fett5.2 g
varav mättat0.8 g
Kolhydrater2.7 g
varav socker0.7 g
Kostfiber0.7 g
Protein3.7 g
Salt2.1 g

Instruktioner

1

Kvarta svampen. Halvera paprika. Ta bort stjälk och frön och skär sedan i 2 cm stora bitar. Skala och finhacka ingefära. Halvera lime.

2

Hetta upp en skvätt olja i en stor kastrull på medelvärme. Fräs svamp, paprika och ingefära i 2 min under omrörning. 

3

Häll i kokosmjölk och vatten* (se mängd i ingredienslista) i kastrullen. Sänk värmen och låt soppan sjuda tills grönsakerna har mjuknat, ca 3-4 min.

4

Grovhacka jordnötter. Plocka korianderbladen från stjälkarna. Grovhacka bladen och kasta stjälkarna.

5

Rör i nudlarna i laksan när grönsakerna har mjuknat. Se till att de är nedsänkta i soppan. Pressa i juice från en limehalva. Låt sjuda tills nudlarna har börjat mjukna, 4-6 min. Rör om regelbundet. Tips: Späd ut med lite vatten om soppan blir för tjock.

6

Rör i sojasås och halva koriandern. Pressa i limejuice efter smak. Tillsätt en nypa salt om det behövs. Dela laksan mellan skålarna och toppa med jordnötter och resterande koriander.