
Imponera familjen med en kulinarisk resa till Italien, ikväll ska vi nämligen ha Saltimbocca! Vi byter ut kalvkött mot kyckling som vi kryddar med salvia och lindar in i prosciutto. Vi lagar även rostade körsbärstomater som vi blandar med mandlar och broccolini - broccolins lillebror! Perfekta tillbehör är rostad potatis och en ljuvligt krämig sås med ost och grädde!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4
Kycklingbuljong
150
Broccolini
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
125
Körsbärstomater
300
Kycklingbröstfilé
500
Potatis
1
Vitlöksklyfta
20
Mandlar
(Innehåller: Nötter)
50
Prosciutto
20
Finriven ost
½
Timjan
1
Salvia
Smör (steg 5)

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Plocka och finhacka timjanblad [1/2 påse, 2P]. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka mandlar. Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*, och rosta i 25-30 min, eller tills gyllene.

Plocka salviablad. Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 1 cm. Placera kycklingbröst på två prosciuttoskivor. Lägg 2-3 salviablad ovanpå, och linda in kycklingbröst med prosciuttoskivor.

Placera körsbärstomater till en ny plåt med bakplåtspapper när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid. Blanda dem med lite olivolja*, salt* och peppar*. Ta ut potatisen ur ugnen och strö över riven ost. Sätt in plåtar med potatis och körsbärstomater i ugnen och rosta de återstående 15 min.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kyckling när oljan är uppvärmd. Stek tills gyllene och genomstekt, 3-5 min på varje sida (beroende på tjocklek). För över till en tallrik för att vila. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Hetta upp en ny skvätt olivolja* (vid behov) i stekpannan på medelhög värme. Tillsätt broccolini och en skvätt vatten*, och stek i 3-4 min. Tillsätt hackade mandlar, hälften av vitlöken och en klick smör*, och stek i 1 min. För över till en skål och täck över. Hetta upp en skvätt olivolja* och resterande vitlök, matlagningsgrädde, timjan, buljong och köttsaft från kycklingen. Koka i 3-4 min eller tills såsen har tjocknat. Smaka av med salt* och peppar*.

Rör rostade körsbärstomater i skålen med broccolini. Lägg upp saltimbocca kyckling, broccolinisallad och rostad potatis på tallrikar. Skeda över gräddsås på kycklingen.

