topBanner
Kycklingsaltimbocca

Kycklingsaltimbocca

med broccolini & rostad potatis

Premium

Imponera familjen med en kulinarisk resa till Italien, ikväll ska vi nämligen ha Saltimbocca! Vi byter ut kalvkött mot kyckling som vi kryddar med salvia och lindar in i prosciutto. Vi lagar även rostade körsbärstomater som vi blandar med mandlar och broccolini - broccolins lillebror! Perfekta tillbehör är rostad potatis och en ljuvligt krämig sås med ost och grädde!

Allergener:mjölknötterägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ påse

Timjan

4 g

Buljong

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

300 g

Kycklingbröstfilé

50 g

Prosciutto

150 g

Broccolini

20 g

Mandlar

(Innehållernötter)

20 g

Riven hårdost

(Innehållermjölk, ägg)

1 påse

Salvia

1 st

Vitlöksklyfta

125 g

Körsbärstomater

500 g

Potatis

Ingår inte i din leverans

msk

Smör* (steg 5)

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3171 kJ
Energi (kcal)758 kcal
Fett33 g
varav mättat15 g
Kolhydrater58 g
varav socker12 g
Kostfiber6 g
Protein59 g
Kolesterol0 mg
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Plocka och finhacka timjanblad [1/2 påse, 2P]. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka mandlar. Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*, och rosta i 25-30 min, eller tills gyllene.

2

Plocka salviablad. Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 1 cm. Placera kycklingbröst på två prosciuttoskivor. Lägg 2-3 salviablad ovanpå, och linda in kycklingbröst med prosciuttoskivor.

3

Placera körsbärstomater till en ny plåt med bakplåtspapper när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid. Blanda dem med lite olivolja*, salt* och peppar*. Ta ut potatisen ur ugnen och strö över riven ost. Sätt in plåtar med potatis och körsbärstomater i ugnen och rosta de återstående 15 min.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kyckling när oljan är uppvärmd. Stek tills gyllene och genomstekt, 3-5 min på varje sida (beroende på tjocklek). För över till en tallrik för att vila.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* (vid behov) i stekpannan på medelhög värme. Tillsätt broccolini och en skvätt vatten*, och stek i 3-4 min. Tillsätt hackade mandlar, hälften av vitlöken och en klick smör*, och stek i 1 min. För över till en skål och täck över. Hetta upp en skvätt olivolja* och resterande vitlök, matlagningsgrädde, timjan, buljong och köttsaft från kycklingen. Koka i 3-4 min eller tills såsen har tjocknat. Smaka av med salt* och peppar*.

6

Rör rostade körsbärstomater i skålen med broccolini. Lägg upp saltimbocca kyckling, broccolinisallad och rostad potatis på tallrikar. Skeda över gräddsås på kycklingen.