Skip to main content
Kycklingsaltimbocca

Kycklingsaltimbocca

med broccolini & rostad potatis

4.4
(73)

Imponera familjen med en kulinarisk resa till Italien, ikväll ska vi nämligen ha Saltimbocca! Vi byter ut kalvkött mot kyckling som vi kryddar med salvia och lindar in i prosciutto. Vi lagar även rostade körsbärstomater som vi blandar med mandlar och broccolini - broccolins lillebror! Perfekta tillbehör är rostad potatis och en ljuvligt krämig sås med ost och grädde!

Taggar:
Snabb
Lättlagad
Allergener:
Mjölk
Nötter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4

Kycklingbuljong

150

Broccolini

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

125

Körsbärstomater

300

Kycklingbröstfilé

500

Potatis

1

Vitlöksklyfta

20

Mandlar

(Innehåller: Nötter)

50

Prosciutto

20

Finriven ost

½

Timjan

1

Salvia

Ingår inte i din leverans

Smör (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kcal)722 kcal
Energi (kJ)3020 kJ
Fett30.6 g
varav mättat13.5 g
Kolhydrater58.9 g
varav socker11.6 g
Protein55.6 g
Salt2.8 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Plocka och finhacka timjanblad [1/2 påse, 2P]. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka mandlar. Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*, och rosta i 25-30 min, eller tills gyllene.

Förbered saltimbocca
2

Plocka salviablad. Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 1 cm. Placera kycklingbröst på två prosciuttoskivor. Lägg 2-3 salviablad ovanpå, och linda in kycklingbröst med prosciuttoskivor

Rosta körsbärstomater
3

Placera körsbärstomater till en ny plåt med bakplåtspapper när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid. Blanda dem med lite olivolja*, salt* och peppar*. Ta ut potatisen ur ugnen och strö över riven ost. Sätt in plåtar med potatis och körsbärstomater i ugnen och rosta de återstående 15 min.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kyckling när oljan är uppvärmd. Stek tills gyllene och genomstekt, 3-5 min på varje sida (beroende på tjocklek). För över till en tallrik för att vila. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Koka gräddsås
5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* (vid behov) i stekpannan på medelhög värme. Tillsätt broccolini och en skvätt vatten*, och stek i 3-4 min. Tillsätt hackade mandlar, hälften av vitlöken och en klick smör*, och stek i 1 min. För över till en skål och täck över. Hetta upp en skvätt olivolja* och resterande vitlök, matlagningsgrädde, timjan, buljong och köttsaft från kycklingen. Koka i 3-4 min eller tills såsen har tjocknat. Smaka av med salt* och peppar*.

Servera
6

Rör rostade körsbärstomater i skålen med broccolini. Lägg upp saltimbocca kyckling, broccolinisallad och rostad potatis på tallrikar. Skeda över gräddsås på kycklingen.