
Låt kycklingcurry bli kvällens middag. Stek kyckling med broccoli och tomater. Tillsätt currypasta, kokosmjölk och den härliga kryddblandningen Ga-Laks som lyfter denna rätt till en helt ny nivå. Servera med vitlöksris, jordnötter och limekyftor, och du har en fulländad måltid.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Ekologisk lime
20
Jordnötter
300
Strimlad kycklinglårfilé
200
Kokosmjölk
1
Koriander
20
Gul currypasta
(Innehåller: Senap)
4
Ga-Laksa
150
Jasminris
1
Vitlöksklyfta
250
Broccoli
1
Tomat
Smör (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
Socker (steg 5)

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och en nypa salt*, och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Skär broccoli i små buketter. Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Grovhacka koriander.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling, currypasta och Ga-Laksa i 3-4 min och krydda med salt*. Tillsätt broccoli och tomat, och stek i ytterligare 2-3 min. Tillsätt kokosmjölk och sjud i 5-6 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Riv en en generös nypa limezest, skär sen i klyftor. Tillsätt en nypa limezest och en skvätt limejuice till curryn.

Tillsätt koriander (spara lite till garnering), en nypa socker* och salt* till curryn.

Lägg upp ris i skålar och toppa med kycklingcurry och grönsaker. Strö över korianderblad och jordnötter. Servera limeklyftor vid sidan av.

