HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKryddig Kikärtssallad
topBanner
Kryddig kikärtssallad

Kryddig kikärtssallad

med avokado, halloumi och citrondressing

Vår kryddiga kikärtsallad har precis lagom med hetta för att tina upp dina smaklökar så att de kan njuta fullt ut. Halloumi, couscous, kikärtor och avokado samsas med tomat i det här vegetariska konstycket som toppas med en nypa färsk, grönsprudlande bladpersilja.

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:mjölkglutensellerisulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 st

Avokado

1 st

Tomat

1 paket

Kikärtor

100 g

Couscous

(Innehållergluten)

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

1 st

Ekologisk citron

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

½ st

Rödlök

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3780.0349 kJ
Energi (kcal)903.45 kcal
Fett45.4205 g
varav mättat23.5 g
Kolhydrater60.6651 g
varav socker10.6 g
Protein41.634 g
Salt4.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* [2 ½ dl | 5 dl] i en kastrull. Rör i grönsaksbuljong och couscous i det kokande vattnet. Sätt på ett lock och ta av kastrullen från värmen. Låt stå med locket på i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.

2

Skölj kikärtor. Pressa vitlök. Blanda vitlök, kikärtor, Ay cajun-ba och en generös nypa salt* i en skål. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kikärtor i 5 min, och för sedan över dem i en salladsskål.

3

Tärna tomat. Finhacka rödlök [1/2 st, 2P] och persilja. Skär avokado i 1 cm stora bitar. Blanda tomat, persilja, rödlök, avokado och en skvätt olivolja* i salladsskålen med kikärtor. Smaksätt med en nypa salt* och peppar* och vänd salladen försiktigt. 

4

Riv citronzest tills du har en nypa och dela citron i klyftor. Blanda gräddfil med citronzest, en nypa salt* och peppar* till en dressing.

5

Skär halloumi i 1/2 cm tunna skivor. Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna som tidigare på medelhög värme. Stek halloumi i 2 min per sida, eller tills gyllene. Rör försiktigt i couscousen med kikärtssalladen. Tillsätt en nypa salt*, en skvätt citronjuice och olivolja*.

6

Fördela kikärtssalladen mellan era djupa tallrikar och placera halloumiskivorna ovanpå. Servera med citronklyftor och dressing vid sidan av.