
Vår kryddiga kikärtsallad har precis lagom med hetta för att tina upp dina smaklökar så att de kan njuta fullt ut. Halloumi, couscous, kikärtor och avokado samsas med tomat i det här vegetariska konstycket som toppas med en nypa färsk, grönsprudlande bladpersilja.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1
Avokado
1
Tomat
1
Kikärtor
100
Couscous
(Innehåller: Gluten, Vete)
1
Vitlöksklyfta
4
Grönsaksbuljong
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
1
Ekologisk citron
200
Halloumi
½
Rödlök
1
Bladpersilja
2.5
Vatten

Koka upp vatten* [2 ½ dl | 5 dl] i en kastrull. Rör i grönsaksbuljong och couscous i det kokande vattnet. Sätt på ett lock och ta av kastrullen från värmen. Låt stå med locket på i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.

Skölj kikärtor. Pressa vitlök. Blanda vitlök, kikärtor, Ay cajun-ba och en generös nypa salt* i en skål. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kikärtor i 5 min, och för sedan över dem i en salladsskål.

Tärna tomat. Finhacka rödlök [1/2 st, 2P] och persilja. Skär avokado i 1 cm stora bitar. Blanda tomat, persilja, rödlök, avokado och en skvätt olivolja* i salladsskålen med kikärtor. Smaksätt med en nypa salt* och peppar* och vänd salladen försiktigt.

Riv citronzest tills du har en nypa och dela citron i klyftor. Blanda gräddfil med citronzest, en nypa salt* och peppar* till en dressing.

Skär halloumi i 1/2 cm tunna skivor. Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna som tidigare på medelhög värme. Stek halloumi i 2 min per sida, eller tills gyllene. Rör försiktigt i couscousen med kikärtssalladen. Tillsätt en nypa salt*, en skvätt citronjuice och olivolja*.

Fördela kikärtssalladen mellan era djupa tallrikar och placera halloumiskivorna ovanpå. Servera med citronklyftor och dressing vid sidan av.