Krispig caesarinspirerad sallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig caesarinspirerad sallad

Krispig caesarinspirerad sallad

med rostad potatis och krämig dressing

Ikväll inspireras vi av den klassiska caesarsalladen, och lagar en underbar sallad med innovativa ingredienser. Vi panerar kyckling i ost och panko, och steker den sen till krispig perfektion. Vi bygger vår krispiga caesarinspirerade sallad med riven morot, kålstrimlor, rostad potatis, kyckling, en fantastisk vitlöksdressing och riven ost.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Potatis

2

Vitlöksklyfta

15

Panko ströbröd

300

Kycklingbröstfilé

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1

Morot

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

150

Kålmix

(Kan innehålla Selleri)

50

Grönkål, skuren

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 2)

1

Olivolja (steg 3)

¼

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)638 kcal
Energi (kJ)2670 kJ
Fett30.4 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater45.7 g
varav socker10 g
Protein48 g
Salt1.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Placera den på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med vitlöksklyftor (oskalade). Blanda med lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Panera kyckling
2

Vispa ägg* [1 stk | 2 stk] i en djup tallrik. Blanda panko [1/2 påse, 2P] och hälften av osten i en ny djup tallrik. Krydda kyckling med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Panera kyckling i ägg och sen i pankomix. Ställ åt sidan på en tallrik, redo att stekas. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Stek kyckling
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek kyckling i 3-4 min per sida, eller tills gyllene. TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov så kyckling inte fastnar i stekpannan.

Rosta kyckling
4

Riv morot (oskalad). Tillsätt kyckling till plåten när det återstår 8 min av potatisens tillagningstid, och ta samtidigt ut vitlöksklyftor ur ugnen.

Blanda krämig dressing
5

Pressa ut vitlök från skalet och mosa med en gaffel i en liten skål. Tillsätt aioli, en nypa riven ost, salt* och peppar*, och blanda väl. Tunna ut dressingen med vatten* tills den har fått en rinnande konsistens. Ta ut färdig potatis och kyckling från ugnen och låt svalna något. Skär kyckling i tunna skivor. TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Blanda kålmix, grönkål, morot, rostad potatis och vitlöksdressing i en stor skål. Lägg upp salladen i skålar, strö över resterande ost och toppa med kyckling.