Krispig blomkål
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig blomkål

Krispig blomkål

med linsris och mandlar

Här bjuder vi på massor av läckra råvaror som tillagas på nya, spännade sätt. Den krispiga blomkålen med perfekt tuggmotstånd bliver garanterat en ny favorit. Linsris är ett välsmakande tillbehör som får extra smak av spenat, paprika och mandler. Toppa med kummin yoghurt som bidrar med krämighet, och ger ett extra sting till rätten.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Nötter
Ägg
Senap
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Vitlöksklyfta

20

Mandlar

(Innehåller Nötter)

4

Saha-Ras

100

Basmatiris

½

Gröna linser

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

275

Blomkål

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

60

Spenat

1

Röd paprika

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1

Spiskummin, malen

Ingår inte i din leverans

1

Smör (steg 3)

¼

Salt (steg 3)

3

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)434 kcal
Energi (kJ)1817 kJ
Fett28.86 g
varav mättat8 g
Kolhydrater26.32 g
varav socker3.5 g
Protein14.14 g
Salt1.7 g

Instruktioner

Rosta blomkål
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär blomkål i små buketter, och blanda väl med aioli i en stor skål. Tillsätt panko och blanda igen, se till att blomkålen är täckt med panko. Placera blomkål på en plåt med bakplåtspapper, strö över resterande panko och rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills sprödaTIPS: Se till att blomkålen är väl fördelad, så att de bakas jämnt.

Hacka mandlar & vitlök
2

Grovhacka mandlar. Finhacka eller pressa vitlök.

Koka ris
3

Hetta upp en skvätt olivolja* och smör* [1 msk | 2 msk] i en kastrull på medelvärme. Fräs vitlök, Saha-ras och mandlar i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsp | ½ tsp] och koka upp. Sänk till låg värme och koka under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Blanda linsris
4

Skölj linser [½ st, 2P]. Skölj och grovhacka spenat. Skär paprika i 2 cm stora bitar. Tillsätt linser, spenat och paprika till det kokta riset och blanda väl.

Gör kumminyoghurt
5

Blanda yoghurt, spiskummin [1/2 st, 2P], en nypa salt* och peppar* i en skål. TIPS: Börja med lite spiskummin, och tillsätt mer om du föredrar starkare smak.

Servera
6

Servera ris i djupa skålar, tillsätt blomkål, och ringla över kummindressing!