HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrispig Blomkål
topBanner
Krispig blomkål

Krispig blomkål

med linsris och mandlar

Här bjuder vi på massor av läckra råvaror som tillagas på nya, spännade sätt. Den krispiga blomkålen med perfekt tuggmotstånd bliver garanterat en ny favorit. Linsris är ett välsmakande tillbehör som får extra smak av spenat, paprika och mandler. Toppa med kummin yoghurt som bidrar med krämighet, och ger ett extra sting till rätten.

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:nötteräggsenapglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

20 g

Vitlöksklyfta

4 g

Mandlar

(Innehållernötter)

½ paket

Saha-Ras

40 g

Basmatiris

30 g

Gröna linser

75 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

1 g

Blomkål

1 msk

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

¼ tsk

Spenat

3 dl

Röd paprika

Yoghurt

(Innehållermjölk)

Spiskummin, malen

Ingår inte i din leverans

Smör* (steg 3)

(Innehållermjölk)

Salt* (steg 3)

Vatten* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1817.0902 kJ
Energi (kcal)434.295 kcal
Fett28.855 g
varav mättat8 g
Kolhydrater26.3225 g
varav socker3.5 g
Protein14.1353 g
Salt1.7 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär blomkål i små buketter, och blanda väl med aioli i en stor skål. Tillsätt panko och blanda igen, se till att blomkålen är täckt med panko. Placera blomkål på en plåt med bakplåtspapper, strö över resterande panko och rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills sprödaTIPS: Se till att blomkålen är väl fördelad, så att de bakas jämnt.

2

Grovhacka mandlar. Finhacka eller pressa vitlök.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* och smör* [1 msk | 2 msk] i en kastrull på medelvärme. Fräs vitlök, Saha-ras och mandlar i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsp | ½ tsp] och koka upp. Sänk till låg värme och koka under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

4

Skölj linser [½ st, 2P]. Skölj och grovhacka spenat. Skär paprika i 2 cm stora bitar. Tillsätt linser, spenat och paprika till det kokta riset och blanda väl.

5

Blanda yoghurt, spiskummin [1/2 st, 2P], en nypa salt* och peppar* i en skål. TIPS: Börja med lite spiskummin, och tillsätt mer om du föredrar starkare smak.

6

Servera ris i djupa skålar, tillsätt blomkål, och ringla över kummindressing!