Gnocchi förknippas ofta med pasta, men består faktiskt av potatis. Det smakar supergott både stekt, kokt eller – som här – i en ugnsgratäng. I kvällens recept kombinerar vi gnocchin med en krämig ratatouille med paprika, zucchini och rödlök och toppar med riven ost. Vi hinner också svänga ihop en enkel sallad på rucola och morot.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Zucchini
½ paket
Krossade tomater
2 g
Rökt paprikapulver
75 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
2 g
Medelhavets Pärla
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller Selleri, Senap)
350 g
Gnocchi
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
40 g
Rucola
1 st
Rödlök
1 st
Paprika
1 st
Morot
1 msk
Olja till stekning
½ msk
Olja till gnocchi
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 dl
Vatten till sås
½ tsk
Socker till sås
¼ tsk
Salt till sås
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Salt till gnocchi
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Grovhacka rödlök.
Skär paprika och zucchini i 1 cm stora bitar.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök, paprika och zucchini med salt och en nypa peppar i 2–3 min, eller tills mjuka.
Under tiden, blanda gnocchi, olivolja, Hello Sunrise, salt och en nypa peppar i en medelstor skål
Tillsätt Medelhavets Pärla, rökt paprikapulver, krossade tomater, matlagningsgrädde, vatten, socker och salt. Sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknar något.
Lägg över ratatouilleblandning i en ugnsform.
Toppa med gnocchi i ett jämnt lager.
Grädda i ugnen i 8–10 min, eller tills gnocchi är gyllene.
Toppa med riven ost och grädda i ytterligare 1–2 min, eller tills osten har smält.
Under tiden, skölj rucola.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Blanda rucola, morot, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Lägg upp gratäng och sallad på tallrikar.