Krämig ratatouille- och gnocchigratäng
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig ratatouille- och gnocchigratäng

Krämig ratatouille- och gnocchigratäng

med riven ost och rucolasallad

Gnocchi förknippas ofta med pasta, men består faktiskt av potatis. Det smakar supergott både stekt, kokt eller – som här – i en ugnsgratäng. I kvällens recept kombinerar vi gnocchin med en krämig ratatouille med paprika, zucchini och rödlök och toppar med riven ost. Vi hinner också svänga ihop en enkel sallad på rucola och morot.

Allergener:
Mjölk
Selleri
Senap
Vete
Gluten
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Zucchini

½ paket

Krossade tomater

2 g

Rökt paprikapulver

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

2 g

Medelhavets Pärla

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller Selleri, Senap)

350 g

Gnocchi

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

40 g

Rucola

1 st

Rödlök

1 st

Paprika

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

½ msk

Olja till gnocchi

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 dl

Vatten till sås

½ tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sås

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till gnocchi

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2869 kJ
Energi (kcal)686 kcal
Fett31.2 g
varav mättat12.8 g
Kolhydrater83.1 g
varav socker20 g
Protein19.9 g
Salt5.9 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Grovhacka rödlök.

Skär paprika och zucchini i 1 cm stora bitar.

Stek grönsaker
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök, paprika och zucchini med salt och en nypa peppar i 2–3 min, eller tills mjuka.

Under tiden, blanda gnocchi, olivolja, Hello Sunrise, salt och en nypa peppar i en medelstor skål

Laga sås
3

Tillsätt Medelhavets Pärla, rökt paprikapulver, krossade tomater, matlagningsgrädde, vatten, socker och salt. Sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknar något.

Grädda gratäng
4

Lägg över ratatouilleblandning i en ugnsform.

Toppa med gnocchi i ett jämnt lager.

Grädda i ugnen i 8–10 min, eller tills gnocchi är gyllene.

Toppa med riven ost och grädda i ytterligare 1–2 min, eller tills osten har smält.

Blanda sallad
5

Under tiden, skölj rucola.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Blanda rucola, morot, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp gratäng och sallad på tallrikar.