topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig kycklingpasta

Krämig kycklingpasta

med champinjoner, lagrad ost och salladslök

En lättlagad, men ändå spännande vardagsrätt med härliga smaker som passar perfekt när det ska gå fort, men samtidigt överraska. Vi lagar en ljuvlig sås med kyckling, svamp, lagrad ost, salladslök,svamp & vitlök, som är blir superkrämiga av creme fraiche & äggulor. Vi serverar såsen med tagliolini, som bara behöver kokas i 2-3 minuter. Så är maten klar!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Salladslök

200

Champinjoner

1

Vitlöksklyfta

280

Kycklinginnerfilé

½

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

20

Finriven ost

250

Tagliolini

4

Medelhavets Pärla

Ingår inte i din leverans

1

Smör (steg 5)

1

Ägg (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)405 kcal
Energi (kJ)1694 kJ
Fett24.55 g
varav mättat13.3 g
Kolhydrater3.6 g
varav socker3.6 g
Protein39.48 g
Salt0.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Grovhacka svamp. Skiva salladslök tunt, dela upp den vita och den gröna delen. Finhacka eller pressa vitlök.TIPS: Pastavattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Stek svamp
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Fräs svamp i 2-3 min tills mjuk. Dutta kycklingen torr med hushållspapper och krydda den med Medelhavets pärla, en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Tvätta händerna och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

Stek kyckling
3

Fös över svampen till ena sidan av stekpannan och tillsätt en skvätt olivolja* till den tomma sidan. Sänk till medelvärme och tillsätt kyckling till den tomma sidan. Stek i 4-6 min, eller tills brynt och genomstekt. Rör i vit salladslök och vitlök. Stek i ytterligare 1 min. TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Koka pasta
4

Tillsätt pasta till det kokande vattnet. Koka i 2-3 min eller tills 'al dente'. Spara pastavatten [1/2 dl | 1 dl], häll av resten och lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

Koka sås
5

Tillsätt crème fraiche [1/2 paket, 2P] till stekpannan. Värm tills det börjar sjuda, och ta sen av värme. Tillsätt äggula* [1 st | 2 st] i såsen. Smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt en skvätt pastavatten* till såsen. Rör sedan försiktigt i pasta, smör* [1 msk | 2 msk] och hälften av osten i stekpannan. Tillsätt pastavatten en skvätt i taget vid behov, tills pastan är täckt av krämig sås. Smaka av med salt* och peppar*. 

Servera
6

Lägg upp pastan med kyckling och sås i skålar. Toppa med grön salladslök och resterande ost.