HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrämig Kycklingpasta
topBanner
Krämig kycklingpasta

Krämig kycklingpasta

med champinjoner, lagrad ost och salladslök

En lättlagad, men ändå spännande vardagsrätt med härliga smaker som passar perfekt när det ska gå fort, men samtidigt överraska. Vi lagar en ljuvlig sås med kyckling, svamp, lagrad ost, salladslök,svamp & vitlök, som är blir superkrämiga av creme fraiche & äggulor. Vi serverar såsen med tagliolini, som bara behöver kokas i 2-3 minuter. Så är maten klar!

Taggar:SnabbBarnvänlig
Allergener:mjölkägggluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Salladslök

200 g

Champinjoner

1 st

Vitlöksklyfta

280 g

Kycklinginnerfilé

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

4 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

1 msk

Tagliolini

(Innehållerägg, gluten)

1 st

Medelhavets Pärla

Ingår inte i din leverans

Smör* (steg 5)

Ägg* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)404.985 kcal
Energi (kJ)1694.4573 kJ
Fett24.5532 g
varav mättat13.3 g
Kolhydrater4.6686 g
varav socker3.6 g
Protein39.4783 g
Salt0.4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Grovhacka svamp. Skiva salladslök tunt, dela upp den vita och den gröna delen. Finhacka eller pressa vitlök.TIPS: Pastavattnet ska vara lika salt som havsvatten.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Fräs svamp i 2-3 min tills mjuk. Dutta kycklingen torr med hushållspapper och krydda den med Medelhavets pärla, en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Tvätta händerna och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

3

Fös över svampen till ena sidan av stekpannan och tillsätt en skvätt olivolja* till den tomma sidan. Sänk till medelvärme och tillsätt kyckling till den tomma sidan. Stek i 4-6 min, eller tills brynt och genomstekt. Rör i vit salladslök och vitlök. Stek i ytterligare 1 min. TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

4

Tillsätt pasta till det kokande vattnet. Koka i 2-3 min eller tills 'al dente'. Spara pastavatten [1/2 dl | 1 dl], häll av resten och lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

5

Tillsätt crème fraiche [1/2 paket, 2P] till stekpannan. Värm tills det börjar sjuda, och ta sen av värme. Tillsätt äggula* [1 st | 2 st] i såsen. Smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt en skvätt pastavatten* till såsen. Rör sedan försiktigt i pasta, smör* [1 msk | 2 msk] och hälften av osten i stekpannan. Tillsätt pastavatten en skvätt i taget vid behov, tills pastan är täckt av krämig sås. Smaka av med salt* och peppar*. 

6

Lägg upp pastan med kyckling och sås i skålar. Toppa med grön salladslök och resterande ost.