En lättlagad, men ändå spännande vardagsrätt med härliga smaker som passar perfekt när det ska gå fort, men samtidigt överraska. Vi lagar en ljuvlig sås med kyckling, svamp, lagrad ost, salladslök,svamp & vitlök, som är blir superkrämiga av creme fraiche & äggulor. Vi serverar såsen med tagliolini, som bara behöver kokas i 2-3 minuter. Så är maten klar!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Salladslök
200
Champinjoner
1
Vitlöksklyfta
280
Kycklinginnerfilé
½
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
20
Finriven ost
250
Tagliolini
4
Medelhavets Pärla
1
Smör (steg 5)
1
Ägg (steg 5)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Grovhacka svamp. Skiva salladslök tunt, dela upp den vita och den gröna delen. Finhacka eller pressa vitlök.TIPS: Pastavattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Fräs svamp i 2-3 min tills mjuk. Dutta kycklingen torr med hushållspapper och krydda den med Medelhavets pärla, en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Tvätta händerna och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Fös över svampen till ena sidan av stekpannan och tillsätt en skvätt olivolja* till den tomma sidan. Sänk till medelvärme och tillsätt kyckling till den tomma sidan. Stek i 4-6 min, eller tills brynt och genomstekt. Rör i vit salladslök och vitlök. Stek i ytterligare 1 min. TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Tillsätt pasta till det kokande vattnet. Koka i 2-3 min eller tills 'al dente'. Spara pastavatten [1/2 dl | 1 dl], häll av resten och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
Tillsätt crème fraiche [1/2 paket, 2P] till stekpannan. Värm tills det börjar sjuda, och ta sen av värme. Tillsätt äggula* [1 st | 2 st] i såsen. Smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt en skvätt pastavatten* till såsen. Rör sedan försiktigt i pasta, smör* [1 msk | 2 msk] och hälften av osten i stekpannan. Tillsätt pastavatten en skvätt i taget vid behov, tills pastan är täckt av krämig sås. Smaka av med salt* och peppar*.
Lägg upp pastan med kyckling och sås i skålar. Toppa med grön salladslök och resterande ost.