HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKöttbullar I Mustig Tomatsås
topBanner
Köttbullar i mustig tomatsås

Köttbullar i mustig tomatsås

med tortiglietti och tomatsallad

Hurra, vi ska ha köttbullar - ropar säkert alla i familjen! Idag har vi bytt ut potatis och brun sås mot några spännande alternativ. Tomatsåsen överraskar med kraft och smak som den får av rödvin och oregano. Vi serveras tortiglietti till, en pasta som påminner om rigatoni som är känd för att vara en riktig såstjuv! Som extra tillbehör blandar vi ihop en ljuvlig tomatsallad med balsamico.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:glutensulfitermjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Nötfärs

270 g

Rigatoni

(InnehållerglutenKan innehållasoja)

1 st

Tomat

60 g

Rödvinssås

(Innehållersulfiter)

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

7.5 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

4 g

Medelhavets Pärla

2 st

Vitlöksklyfta

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

60 g

Salladsmix

1 g

Torkad oregano

1 st

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Ingår inte i din leverans

efter behov

Ägg (steg 3)

¼ tsk

Smör (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 3)

Socker (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)951 kcal
Energi (kJ)3979 kJ
Fett20.57 g
varav mättat7.9 g
Kolhydrater131.25 g
varav socker32.6 g
Protein53.41 g
Salt4.1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med vatten*. Finhacka eller pressa vitlök. Skär tomat 1 cm stora bitar. Skölj salladsmix.

2

Tillsätt pasta och en generös nypa salt* till det kokande vattnet. Koka i 10-12 min, eller tills ‘al dente’. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen tillsammans med en skvätt olivolja*.

3

Blanda nötfärs, ägg*[1 st | 2 st], panko, Medelhavets Pärla och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål. Rulla 1 msk av färsen till en köttbulle, placera den på en tallrik och fortsätt med resten av färsen - ca 5 köttbullar per pers.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köttbullar i 10-12 min, eller tills de är genomstekta och har fin stekyta. För över till en ren tallrik. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och fräs vitlök i 1 min. Tillsätt krossade tomater, rödvinssås, oregano och socker*[1/2 tsk | 1 tsk]. Sjud i 2-3 min, eller tills såsen har tjocknat något. Rör ner en klick smör* och köttbullarna i såsen och värmas upp i 2-3 min. Krydda med salt* och peppar* efter smak.

6

Blanda salladsmix, tomat, balsamvinäger [½ st, 2P], en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Lägg upp pasta i skålar. Toppa med köttbullar i mustig tomatsås. Garnera med riven ost och servera med sallad vid sidan av.