Skip to main content
Kinesiska kung pao-räkor med strimlad kycklingbröstfilé
Kinesiska kung pao-räkor med strimlad kycklingbröstfilé

Kinesiska kung pao-räkor med strimlad kycklingbröstfilé

med jasminris och stekta grönsaker

I kväll går den kulinariska resan till Kina och vi frestar med kung pao-räkor. Vi steker räkor och grönsaker och vänder dem i sweet chilisås, hoisinsås, sojasås och sriracha. Vi serverar vår smarriga middag med fluffigt jasminris och toppar med jordnötter.

Taggar:
Stark
Laga mig först
Proteinrik
Supersnabb
Allergener:
Sesam
Soja
Gluten
Vete
Jordnötter
Kräftdjur

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

10 g

Sriracha

30 g

Hoisinsås

(Innehåller: Sesam, Soja, Gluten, Vete)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

20 ml

Sojasås

(Innehåller: Soja, Gluten)

150 g

Kungsräkor

(Innehåller: Kräftdjur)

1 st

Paprika, grön

40 g

Sweet chilisås

1 st

Salladslök

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

200 g

Wokmix

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till räkor

1 dl

Vatten till sås

¼ msk

Mjöl till sås

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

Näringsvärden

Energi (kJ)2921 kJ
Energi (kcal)698 kcal
Fett12.7 g
varav mättat2.6 g
Kolhydrater92.5 g
varav socker25.1 g
Kostfiber12.2 g
Protein59.4 g
Kolesterol78.3 mg
Salt7.1 g
Potassium105.5 mg
Calcium33.7 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

Stek räkor och kyckling
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme.

Krydda räkor med salt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek räkor i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Ställ åt sidan på en tallrik.

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Krydda kyckling med salt och stek i 4–5 min, tills brynt och genomstekt. Vänd då och då.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: 1) Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 2) Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten. 3) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda chilisås
2

Under tiden, blanda vatten och mjöl i en liten skål tills blandningen är klumpfri.

Rör ner sweet chilisås, hoisinsås, sojasås och sriracha och ställ åt sidan.

Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.

Skär salladslök i tunna skivor.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Laga sås
3

Torka ur stekpannan. Hetta upp olivolja i den på hög värme.

Stek paprika, wokmix, salladslök och salt i 2–3 min, eller tills mjukt. 

Tillsätt sås, räkor och kyckling och sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknar. 

Servera
4

Lägg upp ris och kung pao-räkor på tallrikar.

Strö över jordnötter.