HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Japansk recept
Japan-inspirerade pannkakor

Japan-inspirerade pannkakor

med spetskål, rädisor och sojadressing (Obs! Ägg är en skafferivara)

Gör en kulinarisk utflykt till den mytomspunna monarkin i Östasien med våra Japan-inspirerade pannkakor som kommer få dig att längta efter rosa-blommande körsbärsträd och Fujis friska bergsluft. Vår sprudlande pannkakor når nya höjder när du skvätter på sojadressing som kommer med toner av ettrig chili och söt honung.

(Obs! Ägg är en skafferivara)

Taggar:Vegetarisk
Allergener:äggglutennöttersellerisesamjordnöttersojasenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

200 st

Spetskål

150 g

Purjolök

2 st

Morot

15 g

Dukkah

(Innehållernötter, selleri, sesam, jordnötter)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Salladslök

150 g

Rädisor

25 g

Ketchup

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

25 g

Honung

1 st

Chili

40 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

1 st

Lime

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg*

(Innehållerägg)

100 g

Vetemjöl

(Innehållergluten)

1.5 dl

Vatten*

Salt* och peppar*

Olja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2372 kJ
Energi (kcal)567 kcal
Fett24 g
varav mättat3 g
Kolhydrater65 g
varav socker28 g
Kostfiber14 g
Protein21 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Skala och riv morot.

Strimla spetskålen [200 g, 2 pers] fint.

Skiva purjolök tunt och blanda med hälften av kålen i en bunke. Smaksätt med en nypa salt* och massera grönsakerna med händerna. Ställ skålen åt sidan.

2

Blanda ägg, grönsaksbuljong, dukkah, mjöl och vatten (se ingredienslistan) i ytterligare en bunke till en jämn smet.

Rör ner morotsstrimlorna, kål- och purjoblandningen med smeten och blanda väl.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme.

Smeten räcker till 3 pannkakor per person. Stek grönsakspannkakorna i 4-5 min på ena sidan.

Vänd dem och stek i ytterligare 4-5 min tills de är gyllenbruna och genomstekta i mitten.

TIPS: Lagar du middag för 4 personer? Då rekommenderar vi att du använder två stekpannor.

4

Kärna ur och finhacka chili (stark!).

Blanda ketchup, sojasås, honung och hälften av chilin till en dressing.

5

Skiva rädisor och salladslök tunt.

Dela lime i klyftor.

Blanda rädisor, salladslök och resterande kål i en skål.

6

Fördela de japansk-inspirerade pannkakorna mellan era tallrikar och ringla över sojadressing.Servera med rädissallad, aioli, chili (stark!) och en skvätt limejuice.

Smaklig måltid!