Japan-inspirerade pannkakor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japan-inspirerade pannkakor

Japan-inspirerade pannkakor

med spetskål, rädisor och sojadressing (Obs! Ägg är en skafferivara)

.

Allergener:
Ägg
Senap
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

100

Mjöl

15

Dukkah

4

Grönsaksbuljong

1

Salladslök

150

Rädisor

25

Ketchup

25

Honung

1

Röd chili

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Lime

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

200

Spetskål

1

Purjolök

2

Morot

Ingår inte i din leverans

2

Ägg

1.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)265 kcal
Energi (kJ)1110 kJ
Fett17.09 g
varav mättat2.3 g
Kolhydrater19.28 g
varav socker14.1 g
Protein7.91 g
Salt3.5 g

Instruktioner

1

Skala och riv morot. Strimla spetskålen [200 g, 2 pers] fint. Skiva purjolök tunt och blanda med hälften av kålen i en bunke. Smaksätt med en nypa salt* och massera grönsakerna med händerna. Ställ skålen åt sidan.

2

Blanda ägg*, grönsaksbuljong, dukkah, mjöl och vatten* (se ingredienslistan) i ytterligare en bunke till en jämn smet. Rör ner morotsstrimlorna, kål- och purjoblandningen med smeten och blanda väl. 

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Smeten räcker till 3 pannkakor per person. Stek grönsakspannkakorna i 4-5 min på ena sidan. Vänd dem och stek i ytterligare 4-5 min tills de är gyllenbruna och genomstekta i mitten. TIPS: Lagar du middag för 4 personer? Då rekommenderar vi att du använder två stekpannor.

4

Kärna ur och finhacka chili (stark!). Blanda ketchup, sojasås, honung och hälften av chilin till en dressing.

5

Skiva rädisor och salladslök tunt. Dela lime i klyftor. Blanda rädisor, salladslök och resterande kål i en skål.

6

Fördela de japansk-inspirerade pannkakorna mellan era tallrikar och ringla över sojadressing.Servera med rädissallad, aioli, chili (stark!) och en skvätt limejuice.