topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Halloumifritters

Halloumifritters

med myntadressing och pärlcouscous

Har du barn som älskar nuggets och köttbullar? Sedan frestar vi med en maträtt i samma stil, nämligen fantastiskt krispiga halloumifritter, som kommer att bli hela familjens nya favorit! Vi serveras de läckra fritters med pärlcouscous, en underbar sallad med gurka och paprika, och en vacker grön myntadressing.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

200

Halloumi

1

Vitlöksklyfta

4

Medelhavets Pärla

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1

Mynta

170

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

60

Salladsmix

1

Gurka

1

Paprika

½

Röd chili

4

Grönsaksbuljong

1

Morot

Ingår inte i din leverans

2

Ägg (steg 2)

6

Vetemjöl (steg 2)

4

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)964 kcal
Energi (kJ)4033 kJ
Fett35.6 g
varav mättat19.8 g
Kolhydrater106.22 g
varav socker20.3 g
Protein50.08 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Riv halloumi och morot (oskalad). Halvera, kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda färs
2

Vispa ägg* [2 st | 4 st] och Medelhavets Pärla i en stor skål. Rör i morot, halloumi, vitlök och chili. Tillsätt vetemjöl* [1 dl | 2 dl], en generös nypa salt* och peppar*. Blanda väl.

Koka pärlcouscous
3

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl] och grönsaksbuljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd.

Stek fritters
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Forma färs till fritters (2 per person). Stek i 5-6 min per sida. Låt dem sedan rinna av på en tallrik klädd med hushållspapper.

Blanda sallad
5

Skölj salladsmix. Finhacka mynta. Tärna paprika och gurka i 2 cm stora bitar. Blanda yoghurt, mynta (spara lite till garnering), en nypa salt* och peppar* i en liten skål. Blanda salladsmix, gurka, paprika, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous, halloumifritters och sallad på tallrikar. Toppa med myntadressing och strö över resterande mynta.