Har du barn som älskar nuggets och köttbullar? Sedan frestar vi med en maträtt i samma stil, nämligen fantastiskt krispiga halloumifritter, som kommer att bli hela familjens nya favorit! Vi serveras de läckra fritters med pärlcouscous, en underbar sallad med gurka och paprika, och en vacker grön myntadressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Halloumi
(Innehållermjölk)1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Medelhavets Pärla
75 g
Yoghurt
(Innehållermjölk)1 portionspåse
Mynta
170 g
Pärlcouscous
(Innehållergluten)60 g
Salladsmix
1 st
Gurka
1 st
Röd paprika
½ st
Chili
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehållerselleri)1 st
Morot
2 st
Ägg* (steg 2)
(Innehållerägg)6 msk
Vetemjöl* (steg 2)
(Innehållergluten)4 dl
Vatten* (steg 3)
Riv halloumi och morot (oskalad). Halvera, kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Finhacka eller pressa vitlök.
Vispa ägg* [2 st | 4 st] och Medelhavets Pärla i en stor skål. Rör i morot, halloumi, vitlök och chili. Tillsätt vetemjöl* [1 dl | 2 dl], en generös nypa salt* och peppar*. Blanda väl.
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl] och grönsaksbuljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Forma färs till fritters (2 per person). Stek i 5-6 min per sida. Låt dem sedan rinna av på en tallrik klädd med hushållspapper.
Skölj salladsmix. Finhacka mynta. Tärna paprika och gurka i 2 cm stora bitar. Blanda yoghurt, mynta (spara lite till garnering), en nypa salt* och peppar* i en liten skål. Blanda salladsmix, gurka, paprika, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål.
Lägg upp pärlcouscous, halloumifritters och sallad på tallrikar. Toppa med myntadressing och strö över resterande mynta.