Gul thaicurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gul thaicurry

Gul thaicurry

med kyckling, jasminris och jordnötter

Enkelt recept på hemlagad thaicurry med kyckling, morot och schalottenlök. Den goda smaken kommer från gul currypasta och goan xacuti kryddmix som du kokar samman med kokosmjölk. Servera med jasminris och toppa med salladslök och knapriga jordnötter, en mumsig detalj barnen brukar gilla.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Goan xacuti

300

Strimlad kycklinglårfilé

1

Morot

60

Spenat

150

Jasminris

1

Salladslök

20

Jordnötter

20

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

1

Schalottenlök

125

Kokosmjölk

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)517 kcal
Energi (kJ)2163 kJ
Fett14.27 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater62.46 g
varav socker1.7 g
Protein40.25 g
Salt1.4 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Finhacka schalottenlök. Skär oskalad morot i 1 cm breda halvmånar. Skiva salladslök tunt. Skär kyckling i 2 cm stora bitar.

Koka ris
2

Koka upp en stor kastrull med vatten* och 1/4 tsk salt*. Tillsätt ris när vattnet börjar koka. Koka riset i 12 min. Häll av vattnet i en sil.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Fräs schalottenlök och morotsbitar 3-4 min tills de börjar bli mjuka. Tillsätt kyckling och stek i 4-5 min tills den är klar. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Koka curry
4

Rör ner currypasta och goan xacuti och fräs i 1-2 min. Tillsätt kokosmjölk, rör om och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i 4-5 min.

Tillsätt spenat
5

Medan curryn sjuder, grovhacka jordnötter. När det återstår 1 min av curryns koktid, rör ner spenat och låt slokna. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela jasminris och gul thaicurry mellan era tallrikar. Garnera med salladslök och jordnötter, och hugg in.