HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGul Thaicurry
topBanner
Gul thaicurry

Gul thaicurry

med kyckling, jasminris och jordnötter

Enkelt recept på hemlagad thaicurry med kyckling, morot och schalottenlök. Den goda smaken kommer från gul currypasta och goan xacuti kryddmix som du kokar samman med kokosmjölk. Servera med jasminris och toppa med salladslök och knapriga jordnötter, en mumsig detalj barnen brukar gilla.

Taggar:SnabbBarnvänlig
Allergener:jordnöttersenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Goan xacuti

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

150 g

Morot

20 g

Spenat

20 g

Jasminris

Salladslök

Jordnötter

(InnehållerjordnötterKan innehållasesam, nötter)

Gul currypasta

(Innehållersenap)

Schalottenlök

Kokosmjölk

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)517.07 kcal
Energi (kJ)2163.4209 kJ
Fett14.265 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater62.455 g
varav socker1.7 g
Protein40.249 g
Salt1.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka schalottenlök. Skär oskalad morot i 1 cm breda halvmånar. Skiva salladslök tunt. Skär kyckling i 2 cm stora bitar.

2

Koka upp en stor kastrull med vatten* och 1/4 tsk salt*. Tillsätt ris när vattnet börjar koka. Koka riset i 12 min. Häll av vattnet i en sil.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Fräs schalottenlök och morotsbitar 3-4 min tills de börjar bli mjuka. Tillsätt kyckling och stek i 4-5 min tills den är klar. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Rör ner currypasta och goan xacuti och fräs i 1-2 min. Tillsätt kokosmjölk, rör om och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i 4-5 min.

5

Medan curryn sjuder, grovhacka jordnötter. När det återstår 1 min av curryns koktid, rör ner spenat och låt slokna. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela jasminris och gul thaicurry mellan era tallrikar. Garnera med salladslök och jordnötter, och hugg in.