topBanner
Gul thaicurry

Gul thaicurry

med kyckling, jasminris och jordnötter

Enkelt recept på hemlagad thaicurry med kyckling, morot och schalottenlök. Den goda smaken kommer från gul currypasta och goan xacuti kryddmix som du kokar samman med kokosmjölk. Servera med jasminris och toppa med salladslök och knapriga jordnötter, en mumsig detalj barnen brukar gilla.

Taggar:BarnvänligSnabb
Allergener:senapjordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

150 g

Jasminris

20 g

Gul currypasta

(Innehållersenap)

125 ml

Kokosmjölk

1 påse

Spenat

1 st

Morot

1 st

Schalottenlök

4 g

Goan xacuti

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

1 st

Salladslök

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3048 kJ
Energi (kcal)729 kcal
Fett32 g
varav mättat16 g
Kolhydrater70 g
varav socker8 g
Protein40 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhacka schalottenlök.

Skär oskalad morot i 1 cm breda halvmånar.

Skiva salladslök tunt.

Skär kyckling i 2 cm stora bitar.

2

Koka upp en stor kastrull med vatten* och 1/4 tsk salt*.

Tillsätt ris när vattnet börjar koka. Koka riset i 12 min. Häll av vattnet i en sil.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Fräs schalottenlök och morotsbitar 3-4 min tills de börjar bli mjuka.

Tillsätt kyckling och stek i 4-5 min tills den är klar.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Rör ner currypasta och goan xacuti och fräs i 1-2 min.

Tillsätt kokosmjölk, rör om och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i 4-5 min.

5

Medan curryn sjuder, grovhacka jordnötter.

När det återstår 1 min av curryns koktid, rör ner spenat och låt slokna. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela jasminris och gul thaicurry mellan era tallrikar.

Garnera med salladslök och jordnötter, och hugg in.