Grönsaksgryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grönsaksgryta

Grönsaksgryta

med zucchini, krossade bönor och krispiga blomkål

.

Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Baharat kryddmix

450

Blomkål

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Kidneybönor

1

Zucchini

1

Vitlöksklyfta

1

Koriander

1

Krossade tomater

150

Gräddfil

Ingår inte i din leverans

¾

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)145 kcal
Energi (kJ)608 kJ
Fett1.13 g
varav mättat0.3 g
Kolhydrater18.95 g
varav socker0.8 g
Protein7.81 g
Salt0.4 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Skär blomkål i små buketter. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Dela smör* i mindre skivor och fördela över blomkålen. Strö över panko och krydda med salt* och peppar*. Baka i ugnen i 15-20 min tills blomkålen är krispig.

2

Medan blomkålen står i ugnen, ta fram en sil och skölj av kidneybönorna. Lägg ungefär en tredjedel av bönorna i en skål och mosa dem med en gaffel - dessa ska användas till att göra såsen tjockare.

3

Tärna zucchini smått. Finhacka vitlök. Grovhacka koriander, även stjälkarna.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme. Stek zucchinin i 3 min under omrörning. Tillsätt vitlök och baharat kryddmix och fortsätt röra runt i 1 minut. Häll i de krossade tomaterna och vatten* (se mängd i ingredienslistan) och låt sjuda i 5 min. Tillsätt både hela och mosade bönor och låt grytan puttra tills den har tjock något, ca 5 min.

5

Blanda ner hälften av koriandern i grytan och ta bort kastrullen från värmen. Smaksätt med salt* och peppar*.

6

Sleva upp den kryddiga böngrytan i djupa tallrikar och toppa med en klick gräddfil på. Placera blomkålen och panko från plåten ovanpå. Avsluta med att strö över resterande koriander.