HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGrönsaksgryta
topBanner
Grönsaksgryta

Grönsaksgryta

med zucchini, krossade bönor och krispiga blomkål

Allergener:glutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

30 g

Baharat kryddmix

1 paket

Blomkål

¾ dl

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Kidneybönor

Zucchini

Vitlöksklyfta

Koriander

Krossade tomater

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)607.726 kJ
Energi (kcal)145.25 kcal
Fett1.125 g
varav mättat0.3 g
Kolhydrater18.95 g
varav socker0.8 g
Protein7.81 g
Salt0.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Skär blomkål i små buketter. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Dela smör* i mindre skivor och fördela över blomkålen. Strö över panko och krydda med salt* och peppar*. Baka i ugnen i 15-20 min tills blomkålen är krispig.

2

Medan blomkålen står i ugnen, ta fram en sil och skölj av kidneybönorna. Lägg ungefär en tredjedel av bönorna i en skål och mosa dem med en gaffel - dessa ska användas till att göra såsen tjockare.

3

Tärna zucchini smått. Finhacka vitlök. Grovhacka koriander, även stjälkarna.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme. Stek zucchinin i 3 min under omrörning. Tillsätt vitlök och baharat kryddmix och fortsätt röra runt i 1 minut. Häll i de krossade tomaterna och vatten* (se mängd i ingredienslistan) och låt sjuda i 5 min. Tillsätt både hela och mosade bönor och låt grytan puttra tills den har tjock något, ca 5 min.

5

Blanda ner hälften av koriandern i grytan och ta bort kastrullen från värmen. Smaksätt med salt* och peppar*.

6

Sleva upp den kryddiga böngrytan i djupa tallrikar och toppa med en klick gräddfil på. Placera blomkålen och panko från plåten ovanpå. Avsluta med att strö över resterande koriander.