HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Middle eastern recept
Grönsaksgryta

Grönsaksgryta

med zucchini, krossade bönor och krispiga blomkål

Få rätter är så idylliskt vackra att vila ögonen på som en sjudande grönsaksgryta med en klick Crème Fraiche på toppen som höjer sig likt en snöbeklädd kulle i vintermörkret. Beundra den inte för länge, bara. Då är risken att dina bordsgrannar äter upp alltihop och lämnar dig med blott en delikat sinnesbild.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

450 g

Blomkål

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 paket

Kidneybönor

220 g

Zucchini

1 st

Vitlöksklyfta

1 påse

Koriander

2 g

Baharat kryddmix

1 burk

Krossade tomater

150 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)

75 ml

Vatten*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)1456 kJ
Energi (kcal)348 kcal
Fett9 g
varav mättat5 g
Kolhydrater38 g
varav socker11 g
Kostfiber10 g
Protein24 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Skär blomkål i små buketter. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Dela smör i mindre skivor och fördela över blomkålen. Strö över panko och krydda med salt och peppar*.

Baka i ugnen i 15-20 min tills blomkålen är krispig.

2

Medan blomkålen står i ugnen, ta fram en sil och skölj av kidneybönorna.

Lägg ungefär en tredjedel av bönorna i en skål och mosa dem med en gaffel - dessa ska användas till att göra såsen tjockare.

3

Tärna zucchini smått. Finhacka vitlök. Grovhacka koriander, även stjälkarna.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme. Stek zucchinin i 3 min under omrörning. Tillsätt vitlök och baharat kryddmix och fortsätt röra runt i 1 minut.

Häll i de krossade tomaterna och vatten* (se mängd i ingredienslistan) och låt sjuda i 5 min.

Tillsätt både hela och mosade bönor och låt grytan puttra tills den har tjock något, ca 5 min.

5

Blanda ner hälften av koriandern i grytan och ta bort kastrullen från värmen. Smaksätt med salt och peppar.

6

Sleva upp den kryddiga böngrytan i djupa tallrikar och toppa med en klick gräddfil på. Placera blomkålen och panko från plåten ovanpå. Avsluta med att strö över resterande koriander.

Smaklig måltid!