HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Middle eastern recept
Grönsaksgryta

Grönsaksgryta

med zucchini, krossade bönor och krispiga blomkål

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Få rätter är så idylliskt vackra att vila ögonen på som en sjudande grönsaksgryta med en klick Crème Fraiche på toppen som höjer sig likt en snöbeklädd kulle i vintermörkret. Beundra den inte för länge, bara. Då är risken att dina bordsgrannar äter upp alltihop och lämnar dig med blott en delikat sinnesbild.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölkgluten
Tillagningstid40 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

450 g

Blomkål

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 paket

Kidneybönor

220 g

Zucchini

1 st

Vitlöksklyfta

1 påse

Koriander

2 g

Baharat kryddmix

1 burk

Krossade tomater

150 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

20 g

Smör

(Innehållermjölk)

75 ml

Vatten

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)1456 kJ
Energi (kcal)348 kcal
Fett9 g
varav mättat5 g
Kolhydrater38 g
varav socker11 g
Kostfiber10 g
Protein24 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Dela blomkål
Dela blomkål
1

Sätt ugnen på 200°C.

Skär blomkål i små buketter. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Dela smör i mindre skivor och fördela över blomkålen. Strö över panko och krydda med salt och peppar*.

Baka i ugnen i 15-20 min tills blomkålen är krispig.

Mosa bönor
Mosa bönor
2

Medan blomkålen står i ugnen, ta fram en sil och skölj av kidneybönorna.

Lägg ungefär en tredjedel av bönorna i en skål och mosa dem med en gaffel - dessa ska användas till att göra såsen tjockare.

Förbered grönsaker
Förbered grönsaker
3

Tärna zucchini smått. Finhacka vitlök. Grovhacka koriander, även stjälkarna.

Laga gryta
Laga gryta
4

Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme. Stek zucchinin i 3 min under omrörning. Tillsätt vitlök och baharat kryddmix och fortsätt röra runt i 1 minut.

Häll i de krossade tomaterna och vatten* (se mängd i ingredienslistan) och låt sjuda i 5 min.

Tillsätt både hela och mosade bönor och låt grytan puttra tills den har tjock något, ca 5 min.

Rör i koriander
Rör i koriander
5

Blanda ner hälften av koriandern i grytan och ta bort kastrullen från värmen. Smaksätt med salt och peppar.

Servera
Servera
6

Sleva upp den kryddiga böngrytan i djupa tallrikar och toppa med en klick gräddfil på. Placera blomkålen och panko från plåten ovanpå. Avsluta med att strö över resterande koriander.

Smaklig måltid!