Grillkorv med hemlagad tomatrelish
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grillkorv med hemlagad tomatrelish

Grillkorv med hemlagad tomatrelish

krämig potatissallad och gräslök

Få rätter känns så somriga som grillkorv med krämig potatissallad. Det är enkelt, det är gott, och framförallt - det är hemlagat. Har du inte testat att svänga ihop din egen potatissallad förut kommer du slås av hur busenkelt det är, och du lär undra varför du aldrig gjort detta förr! Här ges du svängrum att få till den precis som du vill: skruva upp krämigheten med mer gräddfil eller brassa på med extra gräslök. Den hemgjorda tomatrelishen lämnar heller ingen besviken! Ännu en bonus är att detta är ett av våra grillrecept där du kan göra tillbehören i förväg och låta korven få kärlek på grillen eller över öppen eld.

Taggar:
Snabb

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Krossade tomater

75

Gräddfil

1

Morot

15

Balsamvinäger

75

Salladsmix

500

Potatis

250

Korv

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

1

Gräslök

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör

¼

Salt

1

Socker

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)91 kcal
Energi (kJ)380 kJ
Fett8.32 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater3.68 g
varav socker2.6 g
Protein0.1 g
Salt0.6 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Kvarta potatis. Koka upp vatten* i en stor kastrull och koka potatisen i ca 15 min, eller tills bitarna är mjuka. Häll av vattnet och lägg tillbaka bitarna i kastrullen. Krydda med en nypa salt* och peppar* och ställ den åt sidan.

Förbered grönsaker
2

Finhacka lök och vitlök. Riv morot (oskalad). Finhacka gräslök (lägg lite åt sidan till garnering).

Koka tomatrelish
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs lök i 4-5 min. Tillsätt vitlök och fräs i ca 1 min. Tillsätt krossade tomater, smör*, socker*, balsamvinäger och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers]. Låt sjuda tills relishen tjocknat, 5-8 min. Rör om då och då.

Stek korv
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme medan relishen sjuder. Stek korvarna i 8-10 min, eller tills de är genomstekta. Vänd dem då och då så de blir jämnt tillagade. GRILLTIPS: Tänd grillen och hiva på korvarna. Låt dem ligga och sola sig över glödbädden i 10-12 minuter och vänd dem regelbundet så att de inte bränner sig utan får en jämn, fin yta.

Blanda potatissallad
5

Blanda potatis, gräddfil [1/2 burk, 2 pers] och gräslök i en stor skål. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. Blanda salladsmix, morotsriv och en skvätt olivolja* i en salladsskål. Vänd salladen precis innan servering.

Servera
6

Fördela den krämiga potatissalladen, grönsallad och grillkorv mellan era tallrikar och skeda över den hemlagade tomatrelishen över korvarna. Garnera med den återstående gräslöken, och hugg in.