Få rätter känns så somriga som grillkorv med krämig potatissallad. Det är enkelt, det är gott, och framförallt - det är hemlagat. Har du inte testat att svänga ihop din egen potatissallad förut kommer du slås av hur busenkelt det är, och du lär undra varför du aldrig gjort detta förr! Här ges du svängrum att få till den precis som du vill: skruva upp krämigheten med mer gräddfil eller brassa på med extra gräslök. Den hemgjorda tomatrelishen lämnar heller ingen besviken! Ännu en bonus är att detta är ett av våra grillrecept där du kan göra tillbehören i förväg och låta korven få kärlek på grillen eller över öppen eld.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Krossade tomater
75
Gräddfil
1
Morot
15
Balsamvinäger
75
Salladsmix
500
Potatis
250
Korv
1
Lök
1
Vitlöksklyfta
1
Gräslök
1.33
Smör
¼
Salt
1
Socker
Kvarta potatis. Koka upp vatten* i en stor kastrull och koka potatisen i ca 15 min, eller tills bitarna är mjuka. Häll av vattnet och lägg tillbaka bitarna i kastrullen. Krydda med en nypa salt* och peppar* och ställ den åt sidan.
Finhacka lök och vitlök. Riv morot (oskalad). Finhacka gräslök (lägg lite åt sidan till garnering).
Hetta upp en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs lök i 4-5 min. Tillsätt vitlök och fräs i ca 1 min. Tillsätt krossade tomater, smör*, socker*, balsamvinäger och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers]. Låt sjuda tills relishen tjocknat, 5-8 min. Rör om då och då.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme medan relishen sjuder. Stek korvarna i 8-10 min, eller tills de är genomstekta. Vänd dem då och då så de blir jämnt tillagade. GRILLTIPS: Tänd grillen och hiva på korvarna. Låt dem ligga och sola sig över glödbädden i 10-12 minuter och vänd dem regelbundet så att de inte bränner sig utan får en jämn, fin yta.
Blanda potatis, gräddfil [1/2 burk, 2 pers] och gräslök i en stor skål. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. Blanda salladsmix, morotsriv och en skvätt olivolja* i en salladsskål. Vänd salladen precis innan servering.
Fördela den krämiga potatissalladen, grönsallad och grillkorv mellan era tallrikar och skeda över den hemlagade tomatrelishen över korvarna. Garnera med den återstående gräslöken, och hugg in.