HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGrekiska Koftas
topBanner
Grekiska koftas

Grekiska koftas

med ugnsstekt potatis och bakad salladsost

Blev det ingen resa till Grekland i år. Ni ska inte förtvivla, ikväll tar vi nämligen en kulinarisk resa till Grekland, och lagar fantastiska medelhavskoftas med en utsökt hemlagad tzatziki! Vi rostar även potatis och tomater som vi toppar grekisk salladsost och persilja!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:glutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Panamat

250 g

Blandfärs

1 st

Vitlöksklyfta

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

2 st

Tomat

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

500 g

Potatis

50 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

1 st

Gurka

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)753 kcal
Energi (kJ)3150 kJ
Fett38.5 g
varav mättat18.7 g
Kolhydrater63.3 g
varav socker9.4 g
Protein38.7 g
Salt2.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) och tomat i 2 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar. Stek i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

 

2

Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka persilja. Blanda blandfärs, Panamat, ägg [1 st | 2 st], panko, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och vitlök i en medelstor skål. Krydda med peppar. Rulla färsen till 3 avlånga koftas per person (6 cm långa och 2,5 cm tjocka).

3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek koftas, vänd då och då, i 2-3 min, tills gyllenbruna. Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 6-7 min, eller tills genomstekta. VIKTIGT: Koftas är färdiglagade när köttet inte längre är rosa i mitten.

4

Riv gurka grovt. Pressa ur så mycket vätska som möjligt i en ren kökshanduk. Blanda gurka med yoghurt, hälften av persiljan, en nypa salt och peppar.

5

När det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, strö över salladsost [1/2 paket, 2P] och sätt tillbaka plåten i ugnen. Rör i resterande persilja när potatisen är färdig.

 

6

Lägg upp koftas, ugnsstekt potatis och bakad salladsost i skålar. Toppa med tzatziki.