Grekisk blandfärsbiff
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekisk blandfärsbiff

Grekisk blandfärsbiff

med pestorörd orzo och hackade kalamataoliver

Har du aldrig hört om orzo? När du ser påsen så liknar det riskorn, men det är faktiskt pasta! Vi steker blandfärsbiffar som får ett ljuvligt twist av att kryddas med oregano och vår färdiga kryddblandning Mamas favorit! Samtidigt blandar vi ihop en underbar sallad med orzo, calabresepesto, oliver, tomat och paprika. Vi toppar med färsk persilja och så är maten färdig!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Tomat

1

Paprika

1

Vitlöksklyfta

250

Blandfärs

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

1

Torkad oregano

180

Orzo

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

40

Kalamataoliver

1

Bladpersilja

120

Calabresepesto

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

½

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)932 kcal
Energi (kJ)3900 kJ
Fett43.07 g
varav mättat18 g
Kolhydrater91.48 g
varav socker15 g
Protein40.65 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka orzo
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat* vatten*. Koka orzo i 6 min, eller tills ‘al dente’, och häll av vatten. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Forma biffar
2

Finhacka eller pressa vitlök. Blanda blandfärs, ägg* [1 st | 2 st], panko, salt* [½ tsk | 1 tsk], peppar*, vitlök, Mamas favorit och oregano i en stor skål. Forma färsen till biffar (1 per pers), och överför till en tallrik.

Stek biffar
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 4-5 min på varje sida, eller tills genomstekta. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Förbered grönsaker
4

Finhacka persilja. Grovhacka oliver. Halvera paprika, kärna ur och tärna i 2 cm stora bitar. Skär tomat i 2 cm stora bitar.

Gör pestorörd orzo
5

Rör ner oliver, tomat, paprika, hälften av persiljan och hälften av calabresepesto i kastrullen med färdig orzo.

Servera
6

Lägg upp orzo i skålar. Toppa med grekiska blandfärsbiffar och resterande calabresepesto. Garnera med resterande persilja.