Har du aldrig hört om orzo? När du ser påsen så liknar det riskorn, men det är faktiskt pasta! Vi steker blandfärsbiffar som får ett ljuvligt twist av att kryddas med oregano och vår färdiga kryddblandning Mamas favorit! Samtidigt blandar vi ihop en underbar sallad med orzo, calabresepesto, oliver, tomat och paprika. Vi toppar med färsk persilja och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Tomat
1
Paprika
1
Vitlöksklyfta
250
Blandfärs
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
1
Torkad oregano
180
Orzo
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
40
Kalamataoliver
1
Bladpersilja
120
Calabresepesto
1
Ägg
½
Salt (steg 2)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat* vatten*. Koka orzo i 6 min, eller tills ‘al dente’, och häll av vatten. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Finhacka eller pressa vitlök. Blanda blandfärs, ägg* [1 st | 2 st], panko, salt* [½ tsk | 1 tsk], peppar*, vitlök, Mamas favorit och oregano i en stor skål. Forma färsen till biffar (1 per pers), och överför till en tallrik.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 4-5 min på varje sida, eller tills genomstekta. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Finhacka persilja. Grovhacka oliver. Halvera paprika, kärna ur och tärna i 2 cm stora bitar. Skär tomat i 2 cm stora bitar.
Rör ner oliver, tomat, paprika, hälften av persiljan och hälften av calabresepesto i kastrullen med färdig orzo.
Lägg upp orzo i skålar. Toppa med grekiska blandfärsbiffar och resterande calabresepesto. Garnera med resterande persilja.