HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGräddkokt Torsk
topBanner
Gräddkokt torsk

Gräddkokt torsk

med lent potatismos och stekta grönsaker

Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser. Vi lagar en underbart krämig tomatsås med vitlök, purjolök och grädde. Torsken får sjuda i den goda såsen tills den har fått perfekt konsistens. Läcker rostade palsternacka och krämigt potatismos passar perfekt till den krämiga såsen med torsk.

Taggar:Under 650 kcal
Allergener:mjölkfisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Tomat

½ st

Purjolök

250 g

Torsk

(Innehållerfisk)

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Palsternacka

30 g

Spenat

500 g

Potatis

1 g

Torkad timjan

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt* (steg 2)

2 msk

Mjölk* (steg 2)

(Innehållermjölk)

1 msk

Olivolja* (steg 4)

¼ tsk

Salt* (steg 5)

½ dl

Vatten* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2679.0569 kJ
Energi (kcal)640.31 kcal
Fett26.0968 g
varav mättat11.4 g
Kolhydrater65.2376 g
varav socker15.4 g
Protein35.2455 g
Salt2.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skär palsternacka (oskalad) i 1 cm tjocka strimlor. Placera palsternacka på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, timjan, salt* och peppar*. Rosta i toppen av ugnen i 20 min, eller tills mjuk.

2

Tillsätt potatis till det kokande vattnet. Koka i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Mosa med mjölk* [2 msk | 4 msk], och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Tillsätt eventuellt en klick smör* för extra krämigt mos. Sätt åt sidan under lock. 

3

Hacka vitlök. Dela purjolök [1/2 st, 2P] på längden, och skär sen i 1 cm skivor på bredden. Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Skölj spenat. 

4

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Stek purjolök i 4 min, tills mjuk. Tillsätt vitlök och stek i 1 min. Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingbuljong och vatten* [1/2 dl| 1 dl]. Tillsätt sedan spenat och rör om tills den har mjuknat, 2-3 min.

5

Krydda fisk med salt* [¼ tsk | ½ tsk] och peppar*. Lägg ner fisk och tomat i såsen. Sjud på medel-/låg värme i 2-3 min. Vänd fisken försiktigt och sjud i ytterligare 2-3 min. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

6

Lägg upp potatismos, rostad palsternacka och sås på tallrikar. Toppa med fisk.