Marockansk nötfärs- och pärlcouscousgryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marockansk nötfärs- och pärlcouscousgryta

Marockansk nötfärs- och pärlcouscousgryta

med grönsaker och färsk koriander

På jakt efter nya smakupplevelser? Med vår smakrika nötfärs- och pärlcouscousgryta kan du utforska Marockos mattradition och lyfta middagen med aromatiska kryddor och välsmakande ingredienser.

Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

4 g

Köttbuljong

1 st

Lök

1 portionspåse

Koriander

1 st

Paprika

170 g

Pärlcouscous

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Ägg, Lupin, Senap, Soja)

4 g

Harissakrydda

4 g

Saha-Ras

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till grönsaker

½ tsk

Salt till gryta

½ tsk

Socker till gryta

4 dl

Vatten till gryta

1 msk

Ketchup till gryta

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3087 kJ
Energi (kcal)738 kcal
Fett26.7 g
varav mättat11.2 g
Kolhydrater89.1 g
varav socker26.1 g
Protein37.2 g
Salt6.3 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.

Tärna paprika och morot i 1 cm stora bitar.

Stek färs
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt nötfärs, krydda med salt och stek i 4–5 min, eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt grönsaker
3

Tillsätt morot, vitlök, paprika och salt till pannan med nötfärs.

Stek i 2–3 min, eller tills grönsakerna har mjuknat något.

Laga gryta
4

Tillsätt Saha-Ras och harissakrydda och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt köttbuljong, vatten, pärlcouscous, krossade tomater, salt, socker, ketchup och en nypa peppar.

Sänk till medelvärme och sjud under lock i 12–15 min, eller tills couscous är ”al dente”. Rör om då och då.

Hacka koriander
5

Under tiden, grovhacka koriander.

Servera
6

Lägg upp grytan med pärlcouscous, nötfärs och grönsaker i skålar.

Garnera med koriander.