
På jakt efter nya smakupplevelser? Med vår smakrika nötfärs- och pärlcouscousgryta kan du utforska Marockos mattradition och lyfta middagen med aromatiska kryddor och välsmakande ingredienser.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
225 g
Nötfärs
390 g
Krossade tomater, vitlök & lök
4 g
Köttbuljong
1 st
Lök
1 st
Koriander
1 st
Paprika
170 g
Pärlcouscous
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Ägg, Lupin, Senap, Soja)
4 g
Harissakrydda
4 g
Saha-Ras
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Morot
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till grönsaker
4 dl
Vatten till gryta
½ tsk
Salt till gryta
½ tsk
Socker till gryta
1 msk
Ketchup till gryta

Finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.
Tärna paprika och morot i 1 cm stora bitar.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt nötfärs, lök och salt och stek i 4–5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt morot, vitlök, paprika och salt till pannan med nötfärs.
Stek i 2–3 min, eller tills grönsakerna har mjuknat något.

Tillsätt Saha-Ras och harissakrydda och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt köttbuljong, vatten, pärlcouscous, krossade tomater, salt, socker, ketchup och en nypa peppar.
Sänk till medelvärme och sjud under lock i 12–15 min, eller tills couscous är ”al dente”. Rör om då och då.

Under tiden, grovhacka koriander.

Lägg upp grytan med pärlcouscous, nötfärs och grönsaker i skålar.
Garnera med koriander.

