På jakt efter nya smakupplevelser? Med vår smakrika nötfärs- och pärlcouscousgryta kan du utforska Marockos mattradition och lyfta middagen med aromatiska kryddor och välsmakande ingredienser.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
225 g
Nötfärs
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
4 g
Köttbuljong
1 st
Lök
1 portionspåse
Koriander
1 st
Paprika
170 g
Pärlcouscous
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Ägg, Lupin, Senap, Soja)
4 g
Harissakrydda
4 g
Saha-Ras
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Morot
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till grönsaker
½ tsk
Salt till gryta
½ tsk
Socker till gryta
4 dl
Vatten till gryta
1 msk
Ketchup till gryta
Finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.
Tärna paprika och morot i 1 cm stora bitar.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt nötfärs, krydda med salt och stek i 4–5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt morot, vitlök, paprika och salt till pannan med nötfärs.
Stek i 2–3 min, eller tills grönsakerna har mjuknat något.
Tillsätt Saha-Ras och harissakrydda och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt köttbuljong, vatten, pärlcouscous, krossade tomater, salt, socker, ketchup och en nypa peppar.
Sänk till medelvärme och sjud under lock i 12–15 min, eller tills couscous är ”al dente”. Rör om då och då.
Under tiden, grovhacka koriander.
Lägg upp grytan med pärlcouscous, nötfärs och grönsaker i skålar.
Garnera med koriander.