Ikväll ska vi ha kött, potatis, sås och sallad! Mört fläskkött får fantastisk smak när det steks med vår färdiga kryddblandning Vitlöksflörter. När köttet är stekt blandar vi det med en ljuvlig persiljesås. Vi serverar vårt goda fläskkött med kokt potatis, och en underbar sockerärtssallad med kål.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400
Småpotatis
300
Fläskkotlett hel
4
Vitlöksflörter
1
Bladpersilja
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4
Kycklingbuljong
1
Vitlöksklyfta
75
Sockerärtor
150
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
¼
Salt (steg 4)
Koka upp potatis i en stor kastrull med saltat vatten*. Koka i 15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vatten* och lägg tillbaka i kastrullen. Krydda med en nypa salt* efter smak och ställ åt sidan under lock för att hålla på värmen.
Tärna kött i 3 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kött, Vitlöksflörter, en nypa salt* och peppar*. Stek i 3-4 min. Lägg över till en skål och ställ åt sidan.
Finhacka persilja. Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelvärme. Stek vitlök, 1-2 min. Tillsätt matlagningsgrädde och kycklingbuljong. Sjud på låg värme i 2-3 min, tills såsen har tjocknat något.
Tillsätt hälften av persiljan till såsen och krydda med salt* [1/4 tsk | ½ tsk]. Tillsätt kött och rör om.
Dela sockerärtor [1/2 påse, 2P] på mitten. Blanda salladsmix, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Massera med händerna i 30 s. Blanda ner sockerärtor.
Lägg upp potatis och kött på tallrikar. Skeda över sås och garnera med persilja. Servera med sockerärtssallad.