Fläskkött i persiljesås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fläskkött i persiljesås

Fläskkött i persiljesås

med kokt potatis och sockerärtssallad

Ikväll ska vi ha kött, potatis, sås och sallad! Mört fläskkött får fantastisk smak när det steks med vår färdiga kryddblandning Vitlöksflörter. När köttet är stekt blandar vi det med en ljuvlig persiljesås. Vi serverar vårt goda fläskkött med kokt potatis, och en underbar sockerärtssallad med kål.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Lättlagad
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

400

Småpotatis

300

Fläskkotlett hel

4

Vitlöksflörter

1

Bladpersilja

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4

Kycklingbuljong

1

Vitlöksklyfta

75

Sockerärtor

150

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)562 kcal
Energi (kJ)2352 kJ
Fett25.1 g
varav mättat13.6 g
Kolhydrater42.56 g
varav socker7.7 g
Protein39.98 g
Salt2.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp potatis i en stor kastrull med saltat vatten*. Koka i 15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vatten* och lägg tillbaka i kastrullen. Krydda med en nypa salt* efter smak och ställ åt sidan under lock för att hålla på värmen.

Stek kött
2

Tärna kött i 3 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kött, Vitlöksflörter, en nypa salt* och peppar*. Stek i 3-4 min. Lägg över till en skål och ställ åt sidan.

Förbered sås
3

Finhacka persilja. Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelvärme. Stek vitlök, 1-2 min. Tillsätt matlagningsgrädde och kycklingbuljong. Sjud på låg värme i 2-3 min, tills såsen har tjocknat något.

Tillsätt persilja
4

Tillsätt hälften av persiljan till såsen och krydda med salt* [1/4 tsk | ½ tsk]. Tillsätt kött och rör om.

Blanda sockerärtssallad
5

Dela sockerärtor [1/2 påse, 2P] på mitten. Blanda salladsmix, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Massera med händerna i 30 s. Blanda ner sockerärtor.

Servera
6

Lägg upp potatis och kött på tallrikar. Skeda över sås och garnera med persilja. Servera med sockerärtssallad.