topBanner
Fläskkött i persiljesås

Fläskkött i persiljesås

med kokt potatis och sockerärtssallad

Ikväll ska vi ha kött, potatis, sås och sallad! Mört fläskkött får fantastisk smak när det steks med vår färdiga kryddblandning Vitlöksflörter. När köttet är stekt blandar vi det med en ljuvlig persiljesås. Vi serverar vårt goda fläskkött med kokt potatis, och en underbar sockerärtssallad med kål.

Taggar:SnabbUnder 600 kcalLatmat
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

400 g

Småpotatis

300 g

Fläskkotlett hel

4 g

Vitlöksflörter

1 påse

Bladpersilja

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Vitlöksklyfta

75 g

Sockerärtor

150 g

Strimlad salladsmix

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2352 kJ
Energi (kcal)562 kcal
Fett25 g
varav mättat14 g
Kolhydrater43 g
varav socker8 g
Protein40 g
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp potatis i en stor kastrull med saltat vatten*. Koka i 15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vatten* och lägg tillbaka i kastrullen. Krydda med en nypa salt* efter smak och ställ åt sidan under lock för att hålla på värmen.

2

Tärna kött i 3 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kött, Vitlöksflörter, en nypa salt* och peppar*. Stek i 3-4 min. Lägg över till en skål och ställ åt sidan.

3

Finhacka persilja. Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelvärme. Stek vitlök, 1-2 min. Tillsätt matlagningsgrädde och kycklingbuljong. Sjud på låg värme i 2-3 min, tills såsen har tjocknat något.

4

Tillsätt hälften av persiljan till såsen och krydda med salt* [1/4 tsk | ½ tsk]. Tillsätt kött och rör om.

5

Dela sockerärtor [1/2 påse, 2P] på mitten. Blanda salladsmix, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Massera med händerna i 30 s. Blanda ner sockerärtor.

6

Lägg upp potatis och kött på tallrikar. Skeda över sås och garnera med persilja. Servera med sockerärtssallad.