Dukkahmarinerat fläskkött
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dukkahmarinerat fläskkött

Dukkahmarinerat fläskkött

med picklad rödlök och morotscouscous

Här presenterar var kock Sophie en snabb middag på under 20 min i form av dukkahmarinerad fläskytterfile med morotscouscous. Dukkah, en ljuvligt rostad kryddblandning, ger en härlig doft- och smakexplosion till det möra köttet, och smakerna gifter sig finfint med den fräscha couscoussalladen och picklad rödlök. Enkel lyxig mat som är klar på nolltid, så har du tid att njuta av måltiden i lugn och ro.

Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Tomat

1

Morot

1

Vitlöksklyfta

4

Kycklingbuljong

100

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

½

Rödlök

25

Vitvinsvinäger

1

Gurka, piccolo

Gurka

½

Citron

1

Bladpersilja

Fläskkotlett hel

15

Dukkah

75

Gräddfil

Ingår inte i din leverans

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)192 kcal
Energi (kJ)804 kJ
Fett0.32 g
varav mättat0.1 g
Kolhydrater36.29 g
varav socker0.1 g
Protein6.4 g
Salt0 g

Instruktioner

Laga morotscouscous
1

Riv morot. Finhacka vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs morotsriv och vitlök i 3-4 min. Tillsätt vatten* (se ingredienslistan) och kycklingbuljong och koka upp. Rör i couscous och ta kastrullen av värme. Låt stå under lock i ca 5 min, eller tills allt vatten har absorberats. Fluffa upp med en gaffel.

Pickla lök
2

Skiva rödlök [1/2 st, 2 pers] tunt. Blanda rödlök, vitvinsvinäger, vatten* [3 msk, 2 pers | 6 msk, 4 pers] och en nypa salt* och peppar* i en skål. Sära på rödlökskivorna och rör i dem i lagen. Ställ skålen åt sidan till servering.

Förbered köttet
3

Grovhacka tomat och gurka. Riv citronzest så du har en nypa och dela citronen i klyftor. Finhacka persilja. Tärna köttet i 1 cm stora bitar. Blanda köttet, dukkah och en skvätt olivolja* i en bunke och krydda med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Stek dukkahkött
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek köttet i 3-4 min tills det är genomstekt. VIKTIGT: Fläskköttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Smaksätt couscous
5

Rör ner citronzest, en skvätt citronjuice och hälften av persiljan i kastrullen när couscousen är klar. Krydda med en nypa peppar*.

Servera
6

Häll av lagen från den picklade löken. Fördela morotscouscous, dukkahkyckling, tomat och gurka mellan era tallrikar. Toppa med en klick gräddfil och garnera med picklad rödlök och persilja. Servera med citronklyftor vid sidan av.