HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconDukkahmarinerat Fläskkött
topBanner
Dukkahmarinerat fläskkött

Dukkahmarinerat fläskkött

med picklad rödlök och morotscouscous

Snabblagad

Här presenterar var kock Sophie en snabb middag på under 20 min i form av dukkahmarinerad fläskytterfile med morotscouscous. Dukkah, en ljuvligt rostad kryddblandning, ger en härlig doft- och smakexplosion till det möra köttet, och smakerna gifter sig finfint med den fräscha couscoussalladen och picklad rödlök. Enkel lyxig mat som är klar på nolltid, så har du tid att njuta av måltiden i lugn och ro.

Allergener:glutensulfiternöttersellerisesamjordnöttermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Tomat

25 ml

Morot

3 dl

Vitlöksklyfta

Kycklingbuljong

Couscous

(Innehållergluten)

Rödlök

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

Gurka

Citron

Bladpersilja

Fläskkotlett hel

Dukkah

(Innehållernötter, selleri, sesam, jordnötter)

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)804.374 kJ
Energi (kcal)192.25 kcal
Fett0.32 g
varav mättat0.1 g
Kolhydrater36.2875 g
varav socker0.1 g
Protein6.4 g
Salt0 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Riv morot. Finhacka vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs morotsriv och vitlök i 3-4 min. Tillsätt vatten* (se ingredienslistan) och kycklingbuljong och koka upp. Rör i couscous och ta kastrullen av värme. Låt stå under lock i ca 5 min, eller tills allt vatten har absorberats. Fluffa upp med en gaffel.

2

Skiva rödlök [1/2 st, 2 pers] tunt. Blanda rödlök, vitvinsvinäger, vatten* [3 msk, 2 pers | 6 msk, 4 pers] och en nypa salt* och peppar* i en skål. Sära på rödlökskivorna och rör i dem i lagen. Ställ skålen åt sidan till servering.

3

Grovhacka tomat och gurka. Riv citronzest så du har en nypa och dela citronen i klyftor. Finhacka persilja. Tärna köttet i 1 cm stora bitar. Blanda köttet, dukkah och en skvätt olivolja* i en bunke och krydda med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek köttet i 3-4 min tills det är genomstekt. VIKTIGT: Fläskköttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Rör ner citronzest, en skvätt citronjuice och hälften av persiljan i kastrullen när couscousen är klar. Krydda med en nypa peppar*.

6

Häll av lagen från den picklade löken. Fördela morotscouscous, dukkahkyckling, tomat och gurka mellan era tallrikar. Toppa med en klick gräddfil och garnera med picklad rödlök och persilja. Servera med citronklyftor vid sidan av.