Dill- & citronpanerad torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dill- & citronpanerad torsk

Dill- & citronpanerad torsk

med pommes och grönsallad

Britterna är något på spåren när de kombinerar panerad fisk med pommes. Vi håller det enkelt när vi lagar denna klassiska rätt och fokuserar på tillagningstekniker och smakhöjare som tar fram det bästa hos både fisk och potatis, och kombinerar med gröna tillbehör och majo.

Allergener:
Gluten
Vete
Senap
Ägg
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Vitlöksklyfta

15

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Tomat

60

Salladsmix

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

500

Potatis

1

Dill

½

Ekologisk citron

250

Torsk

(Innehåller Fisk)

Ingår inte i din leverans

2

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)667 kcal
Energi (kJ)2792 kJ
Fett35.5 g
varav mättat3.8 g
Kolhydrater53.61 g
varav socker5.8 g
Protein31.54 g
Salt0.6 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär potatis till 1 cm tjocka pommes och placera dessa på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Tillaga på översta hyllan i ugnen i 25-30 min.

Förbered panering
2

Finhacka dill. Riv citronzest [1/2 st, 2P] och dela citronen i klyftor. Finhacka eller pressa vitlök. Blanda dill, panko [1/2 påse, 2P], citronzest, vitlök och en skvätt olivolja* i en bunke tillsammans med en nypa salt* och peppar*. 

Panera fisk
3

Dutta torsk torr med hushållspapper och placera den på en ny plåt med bakplåtspapper. Skeda över paneringen, bre ut i ett jämnt lager och pressa mot fisken så att så mycket som möjligt fastnar. TIPS: Lite av toppingen kommer att falla av på plåten - men oroa er inte, den kommer ni använda senare.

Tillaga fisk
4

När det återstår 10 min av pommesens tillagningstid, sätt in torsken på mellersta hyllan i ugnen i 6-10 min, eller tills paneringen är gyllene och fisken är precis genomstekt. VIKTIGT: Torsken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.

Blanda grönsallad
5

Skölj salladsmix. Grovhacka tomat. Blanda en skvätt olivolja*, citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Tillsätt tomat och salladsmix, och vänd salladen. TIPS: Blanda precis innan servering så håller salladsbladen sig fräshare längre.

Servera
6

Fördela dill- och citronpanerad torsk, pommes och grönsallad mellan era tallrikar. Strö över den resterande paneringen från plåten och servera med majonnäs vid sidan av.