
Ikväll ugnssteker vi köttbullar, och toppar dem sen med en ljuvlig currysås med grädde och kycklingbuljong. Härliga tillbehör är fluffigt ris, och en fräsch morots- och äppelsallad med salladsmix, lime och honung.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250
Blandfärs
½
Lök
4
Curry-On
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
4
Kycklingbuljong
2
Morot
1
Äpple
60
Salladsmix
½
Lime
12.5
Honung
25
Ströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
150
Långkornigt vitt ris
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
1
Ägg (steg 2)
½
Salt (steg 2)
1
Vetemjöl (steg 5)
¼
Salt (steg 5)
1
Smör (steg 5)

Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Under tiden, finhacka lök [½ st, 2P].
Blanda blandfärs, ströbröd, lök, ägg [1 st | 2 st] och salt [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Rulla färsen till köttbullar (5 per person) och placera på en plåt med bakplåtspapper.
Stek köttbullar i ugnen i 10-12 min, tills brynta och genomstekta.
VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Riv morot (oskalad) grovt.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Skölj salladsmix.
Skär lime [½ st, 2P] i klyftor.

Vispa ihop en generös skvätt limejuice,
honung [1/2 paket, 2P], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Tillsätt äpple, morot och salladsmix. Blanda precis innan servering.

Smält smör [1 msk | 2 msk] i en kastrull på medelvärme och rör i Curry-On.
Tillsätt mjöl [1 msk | 2 msk] under omrörning.
Tillsätt matlagningsgrädde lite i taget och vispa i 3-4 min, tills såsen är slät och klumpfri.
Rör i kycklingbuljong, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar och sjud i 2-3 min, tills lätt tjocknat.

Lägg upp ris på tallrikar och toppa med köttbullar.
Häll currysås över köttbullar och ris.
Servera med morots- och äppelsallad.