
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ikväll slänger vi ihop god och lättlagad rätt med kikärtor i huvudrollen. Vi steker kikärtor, morot och lök med curry, ingefära och vitlök och serverar dem med crunchy cashewris, spenatsallad med chili och tomat, och en ljuvlig aprikoschutney.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150
Basmatiris
20
Cashewnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Jordnötter, Sesam)
2
Morot
1
Lök
1
Vitlöksklyfta
½
Ingefära
1
Kikärtor
4
Goan Xacuti
2
Curry-On
1
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
50
Aprikoschutney
(Innehåller: Senap)
2
Tomat
½
Röd chili
30
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
½
Smör (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
1
Olivolja (steg 3)
2
Vatten (steg 4)
½
Salt (steg 4)
½
Olivolja (steg 5)

Grovhacka cashewnötter. Hetta upp en en medelstor kastrull på medelhög värme. Rosta cashewnötter i 2-3 min.
Tillsätt smör [1/2 msk | 1 msk] och låt det smälta på cashewnötterna.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.

Finhacka lök.
Riv vitlök och oskalad ingefära [1/2 st, 2P] fint.
Riv morot (oskalad) grovt.
Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten.

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kikärtor i 3-4 min, tills de börjar bli brynta.
Tillsätt morot och lök och stek i 2-3 min, tills de börjar mjukna.

Tillsätt Curry-On, Goan Xacuti, ingefära, vitlök, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar till stekpannan. Rör om och fräs i 30 sek.
Tillsätt vatten [2 msk | 4 msk] och sjud i 3-4 min, tills grönsaker är mjuka.
Ta av från värme och rör i aprikoschutney [1 msk | 2 msk] och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

Finhacka tomat.
Kärna ur och finhacka chili [½ st, 2P].
Skölj och grovhacka spenat.
Blanda tomat, chili, spenat, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Rör om i ris med en gaffel och lägg upp det i skålar.
Toppa med currystekta kikärtor och spenatsallad.
Servera med resterande aprikoschutney.

