
Currystekta kikärtor
med cashewris och söt aprikoschutney
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ikväll slänger vi ihop god och lättlagad rätt med kikärtor i huvudrollen. Vi steker kikärtor, morot och lök med curry, ingefära och vitlök och serverar dem med crunchy cashewris, spenatsallad med chili och tomat, och en ljuvlig aprikoschutney.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
150 g
Basmatiris
20 g
Cashewnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)
2 st
Morot
1 st
Lök
1 st
Vitlöksklyfta
½ st
Ingefära
1 paket
Kikärtor
4 g
Goan xacuti
2 g
Curry-on
1 paket
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
50 g
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
2 st
Tomat
½ st
Röd chili
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
Ingår inte i din leverans
½ msk
Smör (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
2 msk
Vatten (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 5)
Köksredskap
Instruktioner
Grovhacka cashewnötter. Hetta upp en en medelstor kastrull på medelhög värme. Rosta cashewnötter i 2-3 min.
Tillsätt smör [1/2 msk | 1 msk] och låt det smälta på cashewnötterna.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.
Finhacka lök.
Riv vitlök och oskalad ingefära [1/2 st, 2P] fint.
Riv morot (oskalad) grovt.
Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kikärtor i 3-4 min, tills de börjar bli brynta.
Tillsätt morot och lök och stek i 2-3 min, tills de börjar mjukna.
Tillsätt Curry-On, Goan Xacuti, ingefära, vitlök, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar till stekpannan. Rör om och fräs i 30 sek.
Tillsätt vatten [2 msk | 4 msk] och sjud i 3-4 min, tills grönsaker är mjuka.
Ta av från värme och rör i aprikoschutney [1 msk | 2 msk] och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Finhacka tomat.
Kärna ur och finhacka chili [½ st, 2P].
Skölj och grovhacka spenat.
Blanda tomat, chili, spenat, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Rör om i ris med en gaffel och lägg upp det i skålar.
Toppa med currystekta kikärtor och spenatsallad.
Servera med resterande aprikoschutney.