Currystekta kikärtor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Currystekta kikärtor

Currystekta kikärtor

med cashewris och söt aprikoschutney

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll slänger vi ihop god och lättlagad rätt med kikärtor i huvudrollen. Vi steker kikärtor, morot och lök med curry, ingefära och vitlök och serverar dem med crunchy cashewris, spenatsallad med chili och tomat, och en ljuvlig aprikoschutney.

Taggar:
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Nötter
Mjölk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150

Basmatiris

20

Cashewnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)

2

Morot

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

½

Ingefära

1

Kikärtor

4

Goan xacuti

2

Curry-on

1

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

50

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

2

Tomat

½

Röd chili

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

Ingår inte i din leverans

½

Smör (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

1

Olivolja (steg 3)

2

Vatten (steg 4)

½

Salt (steg 4)

½

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)920 kcal
Energi (kJ)3847 kJ
Fett46.59 g
varav mättat19.8 g
Kolhydrater99.23 g
varav socker22.6 g
Protein19.42 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka cashewris
1

Grovhacka cashewnötter. Hetta upp en en medelstor kastrull på medelhög värme. Rosta cashewnötter i 2-3 min. 

Tillsätt smör [1/2 msk | 1 msk] och låt det smälta på cashewnötterna. 

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.

Förbered råvaror
2

Finhacka lök.

Riv vitlök och oskalad ingefära [1/2 st, 2P] fint. 

Riv morot (oskalad) grovt.

Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten. 

Stek kikärtor
3

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kikärtor i 3-4 min, tills de börjar bli brynta.

Tillsätt morot och lök och stek i 2-3 min, tills de börjar mjukna.

Krydda kikärtor
4

Tillsätt Curry-On, Goan Xacuti, ingefära, vitlök, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar till stekpannan. Rör om och fräs i 30 sek.

Tillsätt vatten [2 msk | 4 msk] och sjud i 3-4 min, tills grönsaker är mjuka.

Ta av från värme och rör i aprikoschutney [1 msk | 2 msk] och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

Blanda spenatsallad
5

Finhacka tomat.

Kärna ur och finhacka chili [½ st, 2P].

Skölj och grovhacka spenat.

Blanda tomat, chili, spenat, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Rör om i ris med en gaffel och lägg upp det i skålar.

Toppa med currystekta kikärtor och spenatsallad.

Servera med resterande aprikoschutney.