HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCurry Laksa
topBanner
Curry laksa

Curry laksa

med räkor, jasminris och chili

Hugg in på denna spännande rätt med inspiration från sydostasien. Redan första tuggan skvallrar om hur fräsch, smakrik och syndigt god denna currylaksa är. Grönsaker frästa med härliga kryddor som kokas ihop tillsammans med räkor och kokosmjölk till en underbar gryträtt. Servera med jasminris och toppa med färsk koriander, lime och chili. Voila, och middagen är klar på två röda.

Taggar:StarkSnabb
Allergener:kräftdjursulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Kokosmjölk

150 g

Jasminris

1 st

Räkor

(Innehållerkräftdjur, sulfiter)

4 g

Citrongräs

4 g

Morot

¼ tsk

Röd paprika

3.5 dl

Chili

Vitlöksklyfta

Koriander

Lime

Tomat

Curry-on

Ga-Laksa

Ingår inte i din leverans

Salt*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1481.3242 kJ
Energi (kcal)354.045 kcal
Fett1.451 g
varav mättat0.5 g
Kolhydrater64.4425 g
varav socker1 g
Protein19.8165 g
Salt1.5 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en medelstor kastrull. Rör i ris och en nypa salt*. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 12 min. Ta av kastrullen från plattan och låt stå under lock i 10 min, eller tills allt vatten absorberats.

2

Grovhacka koriander. Skiva chili tunt. Dela lime i klyftor. Skär paprika i 1 cm stora bitar. Skär oskalad morot i halvmånar. Grovhacka tomat. Finhacka eller pressa vitlök. Banka citrongräs med en träslev eller baksidan av kniveggen. Skär citrongräset på mitten.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av risets tillagningstid. Fräs morot och paprika i 3-4 min. Tillsätt Ga-laksa, curry-on, vitlök, tomat och citrongräs och fräs i ca 1 min tills det doftar ljuvligt.

4

Tillsätt kokosmjölk, vatten* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers], salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] samt räkor till pannan och låt koka i 4-5 min tills räkorna är tillagade. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.

5

Plocka ur citrongräset från curryn. Smaksätt med salt* och peppar*.

6

Fördela jasminriset och curry laksa mellan era tallrikar. Pressa över lime och garnera med koriander och chili.