Curry laksa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Curry laksa

Curry laksa

med räkor, jasminris och chili

Hugg in på denna spännande rätt med inspiration från sydostasien. Redan första tuggan skvallrar om hur fräsch, smakrik och syndigt god denna currylaksa är. Grönsaker frästa med härliga kryddor som kokas ihop tillsammans med räkor och kokosmjölk till en underbar gryträtt. Servera med jasminris och toppa med färsk koriander, lime och chili. Voila, och middagen är klar på två röda.

Taggar:
Snabb
Stark
Allergener:
Kräftdjur
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Kokosmjölk

150

Jasminris

150

Räkor

(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

1

Citrongräs

1

Morot

1

Röd paprika

1

Röd chili

1

Vitlöksklyfta

1

Koriander

1

Lime

1

Tomat

4

Curry-on

4

Ga-Laksa

Ingår inte i din leverans

¼

Salt

3.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)354 kcal
Energi (kJ)1481 kJ
Fett1.45 g
varav mättat0.5 g
Kolhydrater64.44 g
varav socker1 g
Protein19.82 g
Salt1.5 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en medelstor kastrull. Rör i ris och en nypa salt*. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 12 min. Ta av kastrullen från plattan och låt stå under lock i 10 min, eller tills allt vatten absorberats.

Förbered grönsaker
2

Grovhacka koriander. Skiva chili tunt. Dela lime i klyftor. Skär paprika i 1 cm stora bitar. Skär oskalad morot i halvmånar. Grovhacka tomat. Finhacka eller pressa vitlök. Banka citrongräs med en träslev eller baksidan av kniveggen. Skär citrongräset på mitten.

Fräs grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av risets tillagningstid. Fräs morot och paprika i 3-4 min. Tillsätt Ga-laksa, curry-on, vitlök, tomat och citrongräs och fräs i ca 1 min tills det doftar ljuvligt.

Koka laksa
4

Tillsätt kokosmjölk, vatten* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers], salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] samt räkor till pannan och låt koka i 4-5 min tills räkorna är tillagade. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.

Krydda grytan
5

Plocka ur citrongräset från curryn. Smaksätt med salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela jasminriset och curry laksa mellan era tallrikar. Pressa över lime och garnera med koriander och chili.