topBanner
Curry laksa

Curry laksa

med räkor, jasminris och chili

Hugg in på denna spännande rätt med inspiration från sydostasien. Redan första tuggan skvallrar om hur fräsch, smakrik och syndigt god denna currylaksa är. Grönsaker frästa med härliga kryddor som kokas ihop tillsammans med räkor och kokosmjölk till en underbar gryträtt. Servera med jasminris och toppa med färsk koriander, lime och chili. Voila, och middagen är klar på två röda.

Taggar:SnabbStark
Allergener:kräftdjursulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Räkor

(Innehållerkräftdjur, sulfiter)

150 g

Jasminris

250 ml

Kokosmjölk

1 st

Citrongräs

1 st

Morot

1 st

Röd paprika

1 st

Chili

1 st

Vitlöksklyfta

1 påse

Koriander

1 st

Lime

1 st

Tomat

4 g

Curry-on

4 g

Ga-Laksa

Ingår inte i din leverans

3.5 dl

Vatten*

¼ tsk

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2741 kJ
Energi (kcal)655 kcal
Fett26 g
varav mättat22 g
Kolhydrater80 g
varav socker13 g
Protein24 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en medelstor kastrull.Rör i ris och en nypa salt*. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 12 min.Ta av kastrullen från plattan och låt stå under lock i 10 min, eller tills allt vatten absorberats.

2

Grovhacka koriander.Skiva chili tunt. Dela lime i klyftor.Skär paprika i 1 cm stora bitar.Skär oskalad morot i halvmånar.Grovhacka tomat. Finhacka eller pressa vitlök.Banka citrongräs med en träslev eller baksidan av kniveggen. Skär citrongräset på mitten.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av risets tillagningstid.Fräs morot och paprika i 3-4 min.Tillsätt Ga-laksa, curry-on, vitlök, tomat och citrongräs och fräs i ca 1 min tills det doftar ljuvligt.

4

Tillsätt kokosmjölk, vatten* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers], salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] samt räkor till pannan och låt koka i 4-5 min tills räkorna är tillagade. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.

5

Plocka ur citrongräset från curryn. Smaksätt med salt* och peppar*.

6

Fördela jasminriset och curry laksa mellan era tallrikar. Pressa över lime och garnera med koriander och chili.