
En mexikansk klassiker som hela familjen kommer att älska. Chili con carne med svarta bönor, krossade tomater, rödlök och Tex-Mex kryddor. Serveras med krispiga tortillachips, spicy jalapeno och en krämig srirachadressing.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4 g
Köttbuljong
1 paket
Svarta bönor
250 g
Nötfärs
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
½ st
Jalapeno
75 g
Tortillachips
(Kan innehålla spår av: Mjölk)
10 g
Sriracha
5 g
Tex-Mex
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
½ dl
Vatten (steg 4)

Kärna ur och finhacka jalapeno [1/2 st, 2P].

Häll av och skölj svarta bönor i en sil under kallt vatten.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor kastrull på medelhög värme.
Tillsätt nötfärs, Tex-Mex, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Stek i 5-6 min, eller tills gyllene och genomstekt.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Tillsätt krossade tomater, hälften av jalapenon, bönor, köttbuljong, vatten [1/2 dl | 1 dl] till stekpannan, och rör om. Koka upp och sjud utan lock i 8-10 min, eller tills chilin har tjocknat något.
Smaka av med salt och peppar.
TIPS: Skippa eller ta mindre av jalapenon om du inte tycker om stark mat.

Blanda yoghurt och sriracha [1/2 paket, 2P] i en skål och krydda med en nypa salt.

Lägg upp chili i skålar.
Toppa med en klick srirachadressing och jalapeno efter smak.
Servera med tortilla chips och resterande yoghurt.