Carbonara med het chorizo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Carbonara med het chorizo

Carbonara med het chorizo

och apelsinsallad

Hörrni, chorizo är en allt för underskattad råvara, så här slår vi ett slag för en fantastisk pastarätt med kryddig korv, krämig carbonarasås och uppfriskande apelsinsallad. Chorizons härliga hetta och röda färg får den av paprika, vitlök och cayenne, och ger ett lagom bett till såsen. Såsen, som för övrigt kokas ihop på grädde, buljong och lagrad ost och som reds med äggula i klassisk stil, sveper sig perfekt runt spaghettins längder. Apelsinsalladen låter du få en extra smakdimension av balsamvinäger, och lita på oss när vi säger att smakerna gifter sig.

Taggar:
Snabb
Stark

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Spaghetti

1

Tomat

200

Matlagningsgrädde

200

Chorizo

15

Balsamvinäger

4

Grönsaksbuljong

20

Finriven ost

1

Apelsin

60

Salladsmix

1

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)315 kcal
Energi (kJ)1317 kJ
Fett25.49 g
varav mättat10.7 g
Kolhydrater3.99 g
varav socker2.2 g
Protein3.1 g
Salt3.1 g

Instruktioner

Koka spaghetti
1

Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Tillsätt spaghetti och låt koka i 7-8 min eller tills al dente. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över lite olivolja* så den inte klibbar ihop.

Stek korv
2

Hacka (eller pressa) vitlök. Skär chorizo i 2 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök i 1 min när oljan är uppvärmd. Tillsätt chorizo och stek i 4-5 min, tills genomstekt.

Förbered tomat & apelsin
3

Under tiden, skiva tomat tunt. Skala och skär apelsin i mindre bitar.

Koka carbonara
4

Vispa ihop matlagningsgrädde, äggula*, grönsaksbuljong och 3/4 av osten i en bunke. Tillsätt pastan till stekpannan och rör om så att den täcks av oljan i pannan. Häll i såsen, ta av pannan från värmen och rör konstant under 1 min. Tillsätt en skvätt vatten* om det behövs. Krydda med salt* och peppar* efter smak.

Förbered sallad
5

Blanda balsamvinäger, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Tillsätt tomat, apelsin och salladsmix. Vänd och krydda med ytterligare salt* och peppar* efter smak.

Servera
6

Fördela spaghetti carbonara med het chorizo mellan era tallrikar. Strö över resterande ost. Servera med apelsinsallad vid sidan av.