topBanner
Carbonara med het chorizo

Carbonara med het chorizo

och apelsinsallad

Hörrni, chorizo är en allt för underskattad råvara, så här slår vi ett slag för en fantastisk pastarätt med kryddig korv, krämig carbonarasås och uppfriskande apelsinsallad. Chorizons härliga hetta och röda färg får den av paprika, vitlök och cayenne, och ger ett lagom bett till såsen. Såsen, som för övrigt kokas ihop på grädde, buljong och lagrad ost och som reds med äggula i klassisk stil, sveper sig perfekt runt spaghettins längder. Apelsinsalladen låter du få en extra smakdimension av balsamvinäger, och lita på oss när vi säger att smakerna gifter sig.

Taggar:SnabbStark
Allergener:glutenmjölkäggsellerisulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Spaghetti

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

1 st

Vitlöksklyfta

200 g

Chorizo korv

1 st

Tomat

1 st

Apelsin

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

20 g

Riven hårdost

(Innehållermjölk, ägg)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 påse

Salladsmix

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4287 kJ
Energi (kcal)1025 kcal
Fett45 g
varav mättat23 g
Kolhydrater113 g
varav socker20 g
Kostfiber6 g
Protein36 g
Kolesterol0 mg
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull.

Tillsätt spaghetti och låt koka i 7-8 min eller tills al dente.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över lite olivolja* så den inte klibbar ihop.

2

Hacka (eller pressa) vitlök.

Skär chorizo i 2 cm stora bitar.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök i 1 min när oljan är uppvärmd.

Tillsätt chorizo och stek i 4-5 min, tills genomstekt.

3

Under tiden, skiva tomat tunt.

Skala och skär apelsin i mindre bitar.

4

Vispa ihop matlagningsgrädde, äggula*, grönsaksbuljong och 3/4 av osten i en bunke.

Tillsätt pastan till stekpannan och rör om så att den täcks av oljan i pannan. Häll i såsen, ta av pannan från värmen och rör konstant under 1 min.

Tillsätt en skvätt vatten* om det behövs. Krydda med salt* och peppar* efter smak.

5

Blanda balsamvinäger, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål.

Tillsätt tomat, apelsin och salladsmix. Vänd och krydda med ytterligare salt* och peppar* efter smak.

6

Fördela spaghetti carbonara med het chorizo mellan era tallrikar. Strö över resterande ost. Servera med apelsinsallad vid sidan av.