Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Capresesallad är en riktig italiensk klassiker som är fantastiskt god i all sin enkelhet. Här får mozzarellan, tomaten och basilikan sällskap av en smakrik balsamicoglaze.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
3 st
Tomat
2 paket
Mozzarella
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Basilika
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 tsk
Socker till sås
¼ tsk
Salt till tomat
Skär tomat i tunna skivor.
Häll av mozzarella och skär den i 0,5 cm tunna skivor.
Vispa ihop balsamvinäger och socker i en liten kastrull.
Sjud på medelvärme i 1–2 min, eller tills tjocknat.
Varva tomat och mozzarella i en cirkel på ett serveringsfat. Lägg skivorna så att de överlappar varandra något.
Krydda med salt och en nypa peppar, ringla över balsamicoglaze och toppa med basilika.