Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Capresesallad

Capresesallad

Sharingrätt | med balsamicoglaze och basilika

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Capresesallad är en riktig italiensk klassiker som är fantastiskt god i all sin enkelhet. Här får mozzarellan, tomaten och basilikan sällskap av en smakrik balsamicoglaze.

Allergener:
Milk
Schwefeldioxide und Sulfite

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstidtio minuter
fem minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

3 st

Tomat

2 paket

Mozzarella

1 st

Basilika

12 ml

Balsamvinäger

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till tomat

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)1344 kJ
Energi (kcal)321 kcal
Fett20.6 g
varav mättat13.9 g
Kolhydrater10.3 g
varav socker8.8 g
Kostfiber2.1 g
Protein22.7 g
Salt2.4 g
Trans Fat0.3 g
Potassium369 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.5 mg

Instruktioner

Förbered tomat
1

Skär tomat i tunna skivor.

Förbered mozzarella
2

Häll av mozzarella och skär den i 0,5 cm tunna skivor.

Gör balsamicoglaze
3

Vispa ihop balsamvinäger och socker i en liten kastrull.

Sjud på medelvärme i 1–2 min, eller tills tjocknat.

Servera
4

Varva tomat och mozzarella i en cirkel på ett serveringsfat. Lägg skivorna så att de överlappar varandra något.

Krydda med salt och en nypa peppar, ringla över balsamicoglaze och toppa med basilika.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image