topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Capresesallad

Sharingrätt | med balsamicoglaze och basilika

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Capresesallad är en riktig italiensk klassiker som är fantastiskt god i all sin enkelhet. Här får mozzarellan, tomaten och basilikan sällskap av en smakrik balsamicoglaze.

Allergener:
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstidtio minuter
fem minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

3 st

Tomat

2 paket

Mozzarella

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Basilika

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till tomat

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)1344 kJ
Energi (kcal)321 kcal
Fett20.6 g
varav mättat13.9 g
Kolhydrater10.3 g
varav socker8.8 g
Protein22.9 g
Salt2.4 g

Instruktioner

1

Skär tomat i tunna skivor.

2

Häll av mozzarella och skär den i 0,5 cm tunna skivor.

3

Vispa ihop balsamvinäger och socker i en liten kastrull.

Sjud på medelvärme i 1–2 min, eller tills tjocknat.

4

Varva tomat och mozzarella i en cirkel på ett serveringsfat. Lägg skivorna så att de överlappar varandra något.

Krydda med salt och en nypa peppar, ringla över balsamicoglaze och toppa med basilika.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image