Skip to main content
Capresesallad

Capresesallad

Sharingrätt | med balsamicoglaze och basilika

4.9
(7)

Enkla och läckra recept för vardagens bästa stunder. Varje recept innehåller tydliga instruktioner med bara 4 steg och alla ingredienser som behövs till en sharingrätt. Capresesallad är en riktig italiensk klassiker som är fantastiskt god i all sin enkelhet. Här får mozzarellan, tomaten och basilikan sällskap av en smakrik balsamicoglaze.

Allergener:
Mjölk
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstidtio minuter
fem minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

3 st

Tomat

250 g

Mozzarella

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Basilika

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till tomat

Näringsvärden

Energi (kJ)1344 kJ
Energi (kcal)321 kcal
Fett20.6 g
varav mättat13.9 g
Kolhydrater10.3 g
varav socker9.9 g
Kostfiber2.1 g
Protein22.7 g
Salt2.4 g
Trans Fat0.3 g
Potassium369 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.5 mg

Instruktioner

Förbered tomat
1

Skär tomat i tunna skivor.

Förbered mozzarella
2

Häll av mozzarella och skär den i 0,5 cm tunna skivor.

Gör balsamicoglaze
3

Vispa ihop balsamvinäger och socker i en liten kastrull.

Sjud på medelvärme i 1–2 min, eller tills tjocknat.

Servera
4

Varva tomat och mozzarella i en cirkel på ett serveringsfat. Lägg skivorna så att de överlappar varandra något.

Krydda med salt och en nypa peppar, ringla över balsamicoglaze och toppa med basilika.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova