
Enkla och läckra recept för vardagens bästa stunder. Varje recept innehåller tydliga instruktioner med bara 4 steg och alla ingredienser som behövs till en sharingrätt. Capresesallad är en riktig italiensk klassiker som är fantastiskt god i all sin enkelhet. Här får mozzarellan, tomaten och basilikan sällskap av en smakrik balsamicoglaze.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
3 st
Tomat
250 g
Mozzarella
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Basilika
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
1 tsk
Socker till sås
¼ tsk
Salt till tomat

Skär tomat i tunna skivor.

Häll av mozzarella och skär den i 0,5 cm tunna skivor.

Vispa ihop balsamvinäger och socker i en liten kastrull.
Sjud på medelvärme i 1–2 min, eller tills tjocknat.

Varva tomat och mozzarella i en cirkel på ett serveringsfat. Lägg skivorna så att de överlappar varandra något.
Krydda med salt och en nypa peppar, ringla över balsamicoglaze och toppa med basilika.