topBanner
Böngryta

Böngryta

med kokosmjölk och limeris

Böngryta med kokosmjölk är en värmande middag som snabbt och enkelt lagas ihop. Svarta bönor, krossade tomater och kokosmjölk utgör grunden till denna gryträtt som får extra smaksättning av Panamat och ingefära. Samtidigt som grytan står och puttrar, lagar vi ett fräscht limeris.

Taggar:SnabbVegetarisk
Allergener:selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 paket

Svarta bönor

200 ml

Kokosmjölk

100 g

Basmatiris

1 st

Lime, ekologisk

1 st

Morot

4 g

Panamat

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

1 st

Salladslök

1 st

Rödlök

1 st

Ingefära

30 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt* (steg 1)

tsk

Socker* (steg 4)

3 dl

Vatten* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2526 kJ
Energi (kcal)604 kcal
Fett20 g
varav mättat17 g
Kolhydrater77 g
varav socker18 g
Kostfiber19 g
Protein19 g
Kolesterol0 mg
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Häll av svarta bönor. Finhacka morot (oskalad) och rödlök. Riv ingefära fint. Skiva salladslök tunt. Riv limezest tills du har en generös nypa och skär den sedan i klyftor. Skölj spenat.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en mellanstor stekpanna på medelhög värme. Stek morot och rödlök i 5-6 min. Tillsätt svarta bönor, ingefära och Panamat och stek i 1 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

4

Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong, kokosmjölk och en nypa socker*, och koka upp. Sänk till medelvärme och låt sjuda i 3-4 min eller tills såsen har tjocknat något. Tillsätt en skvätt limejuice. TIPS: Tillsätt mer limejuice efter smak!

5

Tillsätt spenat till den färdiga grytan, och rör tills den har mjuknat. Smaka av med salt* och peppar*. Rör om i riset med en gaffel och blanda ner limezest.

6

Lägg upp limeris och böngryta med kokosmjölk i skålar. Pressa över en limeklyfta och garnera med salladslök.