
Dessa kotlettstrimlor glaserade i en gudomligt smakrik marinad har allt dina sinnen drömmer om: syrlig lime, sojasås med sälta och skarp ingefära som tillsammans med en nypa socker tar fram det bästa i det möra köttet. I sällskap av aromatiskt vitlöksris och knapriga jordnötter är det omöjligt att misslyckas, och vi lovar att både liten som stor kommer be om mer!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300
Fläskkotlett hel
1
Koriander
2
Morot
50
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
150
Jasminris
200
Spetskål
1
Salladslök
20
Jordnötter
10
Sesamfrön
1
Vitlöksklyfta
1
Ingefära
1
Citrusfrukt
1.33
Smör
¼
Salt
4.5
Socker
3.5
Vatten

Pressa vitlök. Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* (se ingredienslistan) och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och låt koka upp. Sänk värmen till låg och låt sjuda i 12 min tills riset är klart. Ta av från värmen, sätt på ett lock och ställ åt sidan i 10 min, eller tills servering.

Skala och riv ingefära fint. Dela lime i klyftor. Blanda ingefära, sojasås, socker*, sesamfrön resterande vitlök och en generös skvätt limejuice till en marinad.

Strimla spetskål tunt. Riv morot. Skiva salladslök tunt. Grovhacka jordnötter.

Skär köttet i ca 2 cm breda strimlor. Hetta upp en skvätt olivolja* på hög värme i en stekpanna. När oljan är varm, bryn köttet i 30 s - 1 min. Tillsätt marinaden och stek i 3-4 min under konstant omrörning. VIKTIGT: Kotlettstrimlorna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Tillsätt spetskål och morotsriv till stekpannan, rör om väl och stek i 3-4 min.

Fördela vitlöksris, sticky pork och grönsaker mellan era tallrikar. Toppa med salladslök, korianderblad och jordnötter. Servera med limeklyftor vid sidan av.

