HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsian Pork
topBanner
Asian pork

Asian pork

med vitlöksris och koriander

Barnvänlig

Dessa kotlettstrimlor glaserade i en gudomligt smakrik marinad har allt dina sinnen drömmer om: syrlig lime, sojasås med sälta och skarp ingefära som tillsammans med en nypa socker tar fram det bästa i det möra köttet. I sällskap av aromatiskt vitlöksris och knapriga jordnötter är det omöjligt att misslyckas, och vi lovar att både liten som stor kommer be om mer!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutensojajordnöttersesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

50 ml

Koriander

20 g

Morot

10 g

Fläskkotlett hel

1 st

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

4.5 tsk

Potatis

Spetskål

Ingefära

Salladslök

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

Sesamfrön

(Innehållersesam)

Lime

Ingår inte i din leverans

Socker*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)719.3864 kJ
Energi (kcal)171.9375 kcal
Fett7.73 g
varav mättat1.1 g
Kolhydrater18.735 g
varav socker12.7 g
Protein5.9175 g
Salt3.8 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Pressa vitlök. Skölj jasminris under kallt vatten. Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* (se ingredienslistan) och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och låt koka upp. Sänk värmen till låg och låt sjuda i 15-20 min tills riset är klart. Ta av från värmen, sätt på ett lock och ställ åt sidan.

2

Skala och riv ingefära [10 g, 2 pers | 20 g, 4 pers] fint. Dela lime i klyftor. Blanda resterande vitlök med ingefära, sojasås, socker*, sesamfrön och limejuice [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] till en marinad.

3

Strimla spetskål tunt. Riv morot. Skiva salladslök tunt. Grovhacka jordnötter.

4

Skär köttet i ca 2 cm breda strimlor. Hetta upp en skvätt olivolja* på hög värme i en stekpanna. När oljan är varm, bryn köttet i 30 s - 1 min. Tillsätt marinaden och stek i 3-4 min under konstant omrörning. VIKTIGT: Kotlettstrimlorna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Tillsätt spetskål och morotsriv till stekpannan, rör om väl och stek i 3-4 min.

6

Fördela vitlöksris, sticky pork och grönsaker mellan era tallrikar. Toppa med salladslök, korianderblad och jordnötter. Servera med limeklyftor vid sidan av.