HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Asiatisk recept
Asian pork

Asian pork

med vitlöksris och koriander

Barnvänlig

Dessa kotlettstrimlor glaserade i en gudomligt smakrik marinad har allt dina sinnen drömmer om: syrlig lime, sojasås med sälta och skarp ingefära som tillsammans med en nypa socker tar fram det bästa i det möra köttet. I sällskap av aromatiskt vitlöksris och knapriga jordnötter är det omöjligt att misslyckas, och vi lovar att både liten som stor kommer be om mer!

Allergener:sesamglutensojajordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

150 g

Jasminris

1 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Fläskkotlett hel

½ st

Ingefära

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

50 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

1 st

Lime

½ st

Spetskål

2 st

Morot

1 st

Salladslök

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

1 påse

Koriander

Ingår inte i din leverans

300 ml

Vatten*

1.5 msk

Socker*

¼ tsk

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2895 kJ
Energi (kcal)692 kcal
Fett18 g
varav mättat5 g
Kolhydrater88 g
varav socker20 g
Kostfiber8 g
Protein45 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Pressa vitlök. Skölj jasminris under kallt vatten.

Smält en klick smör med en skvätt olivolja i en kastrull på medelvärme. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min.

Tillsätt ris, vatten (se ingredienslistan) och salt [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och låt koka upp. Sänk värmen till låg och låt sjuda i 15-20 min tills riset är klart.

Ta av från värmen, sätt på ett lock och ställ åt sidan.

2

Skala och riv ingefära [10 g, 2 pers | 20 g, 4 pers] fint.

Dela lime i klyftor.

Blanda resterande vitlök med ingefära, sojasås, socker*, sesamfrön och limejuice [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] till en marinad.

3

Strimla spetskål tunt.

Riv morot.

Skiva salladslök tunt.

Grovhacka jordnötter.

4

Skär köttet i ca 2 cm breda strimlor.

Hetta upp en skvätt olivolja* på hög värme i en stekpanna. När oljan är varm, bryn köttet i 30 s - 1 min.

Tillsätt marinaden och stek i 3-4 min under konstant omrörning.

VIKTIGT: Kotlettstrimlorna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Tillsätt spetskål och morotsriv till stekpannan, rör om väl och stek i 3-4 min.

6

Fördela vitlöksris, sticky pork och grönsaker mellan era tallrikar.

Toppa med salladslök, korianderblad och jordnötter.

Servera med limeklyftor vid sidan av.

Smaklig måltid!