Skip to main content
Vietnamesiska nötfärstacos
Vietnamesiska nötfärstacos

Vietnamesiska nötfärstacos

med asiatisk majonnäs och knapriga jordnötter

4.5
(11,6 tn)

Här kommer ett nytt recept att krydda upp fredagstacosen med. Vi håller det enkelt med lättlagade råvaror och går all in på underbara smaker. Fyll dina varma tortillas med köttfärs stekt i smakintensiv asiatisk marinad, riven morot, sallad och knapriga jordnötter. Den sista och avgörande touchen får du genom stingande chili, fräsch mynta och asiatisk majonnäs.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Sesam
Ägg
Senap
Soja
Gluten
Vete
Jordnötter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller: Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Soja, Gluten, Vete)

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ingefära

½ st

Röd chili

½ st

Lime

1 st

Morot

1 portionspåse

Mynta

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

225 g

Nötfärs

8 st

Minitortillas

(Innehåller: Gluten, Vete)

60 g

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

1 msk

Vatten* (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 2)

Näringsvärden

Energi (kJ)3659 kJ
Energi (kcal)875 kcal
Fett56 g
varav mättat14.6 g
Kolhydrater63 g
varav socker7.7 g
Kostfiber5 g
Protein35.7 g
Salt4 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Riv ingefära (oskalad) fint. Riv (eller pressa) vitlök fint. Riv morot (oskalad) grovt.

Halvera chili [½ st, 2P] på längden, kärna ur och skär i tunna skivor.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Grovhacka myntablad och jordnötter.

Skölj salladsmix.

Stek nötfärs
2

Blanda vitlök, ingefära [2 tsk | 4 tsk], sojasås, vatten [1 msk | 2 msk] och en skvätt limejuice i en liten skål.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs i 3-4 min, tills brynt. 

Tillsätt marinad och sjud i 2-3 min, tills tjocknad och väldoftande.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Värm tortillas
3

Under tiden, värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

Servera
4

Fyll tortillas med köttfärs, sallad och morot.

Toppa med asiatisk majonnäs, mynta, chili och jordnötter.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.