Fyllda pitabröd är en god och enkel middag som kan varieras med olika tillbehör och passar hela familjen. Här bestämmer nämligen alla själva vad de vill fylla sin pita med – som spröda vegonuggets, aioli, grönsaker eller syltad rödlök. Dessutom bjuder vi på BBQ-kryddad klyftpotatis och majonnäs som tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Potatis
5 g
BBQ-kryddmix
(Innehåller Ägg Kan innehålla Ägg)
½ st
Rödlök
1 st
Citron
200 g
Veganska Nuggets
(Innehåller Gluten, Havre, Vete, Korn)
1 st
Gurka
1 st
Tomat
1 st
Sallad
2 st
Pitabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
½ tsk
Salt till potatis
½ tsk
Socker till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, hälften av BBQ-kryddmixen, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, halvera citron.
Haövera och skär rödlök i tunna skivor.
Blanda en skvätt citronsaft, socker och salt i en liten skål.
Vänd rödlök i lagen och ställ åt sidan.
Häll av lag innan servering.
Placera nuggets på en plåt med bakplåtspapper och strö över resterande BBQ-kryddmix.
Rosta i ugnen i 12 min, eller tills spröda och gyllene.
Under tiden, skär gurka och tomat i tunna skivor.
Ansa sallad och grovhacka salladsblad.
Håll pitabröd under rinnande vatten i 1 sek.
Placera pitabröd direkt på ugnsgallret och rosta i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
Halvera pitabröd.
Fyll pitahalvor med nuggets, tomat, gurka, sallad, rödlök och aioli och lägg upp på tallrikar.
Lägg upp resterande grönsaker och klyftpotatis på tallrikarna och servera med en klick majonnäs.