Vegonuggets i pita | Välj din fyllning
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Vegonuggets i pita | Välj din fyllning

med BBQ-klyftpotatis, aioli och sallad

Fyllda pitabröd är en god och enkel middag som kan varieras med olika tillbehör och passar hela familjen. Här bestämmer nämligen alla själva vad de vill fylla sin pita med – som spröda vegonuggets, aioli, grönsaker eller syltad rödlök. Dessutom bjuder vi på BBQ-kryddad klyftpotatis och majonnäs som tillbehör.

Allergener:
Ägg
Gluten
Havre
Vete
Korn
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Potatis

5 g

BBQ-kryddmix

(Innehåller Ägg Kan innehålla Ägg)

½ st

Rödlök

1 st

Citron

200 g

Veganska Nuggets

(Innehåller Gluten, Havre, Vete, Korn)

1 st

Gurka

1 st

Tomat

1 st

Sallad

2 st

Pitabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3270 kJ
Energi (kcal)782 kcal
Fett31 g
varav mättat2.9 g
Kolhydrater97.5 g
varav socker12.5 g
Protein25.1 g
Salt4.9 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, hälften av BBQ-kryddmixen, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Sylta rödlök
2

Under tiden, halvera citron.

Haövera och skär rödlök i tunna skivor.

Blanda en skvätt citronsaft, socker och salt i en liten skål.

Vänd rödlök i lagen och ställ åt sidan.

Häll av lag innan servering.

3

Placera nuggets på en plåt med bakplåtspapper och strö över resterande BBQ-kryddmix.

Rosta i ugnen i 12 min, eller tills spröda och gyllene.

4

Under tiden, skär gurka och tomat i tunna skivor.

Ansa sallad och grovhacka salladsblad.

5

Håll pitabröd under rinnande vatten i 1 sek.

Placera pitabröd direkt på ugnsgallret och rosta i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Halvera pitabröd.

6

Fyll pitahalvor med nuggets, tomat, gurka, sallad, rödlök och aioli och lägg upp på tallrikar.

Lägg upp resterande grönsaker och klyftpotatis på tallrikarna och servera med en klick majonnäs.