Enkelt recept på frasiga & och smakrika piroger med kidneybönor, zucchini, tomat & persilja! Vi serverar de smarriga pirogerna tillsammans med en krispig rädissallad med grekisk salladsost, gurka, persilja & citronjuice.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lök
2 st
Vitlöksklyfta
Zucchini
1 portionspåse
Bladpersilja
1 paket
Kidneybönor
4 g
Ay Cajun-ba
(InnehållerSulfiter)½ burk
Tomatpuré
25 ml
Sojasås
(InnehållerGluten, Soja)1 st
Pajdeg
(InnehållerGluten)1 st
Gurka
75 g
Rädisor
Grekisk salladsost
(InnehållerMjölk)Citron
75 g
Yoghurt
(InnehållerMjölk)1 st
Ägg (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Riv zucchini grovt. Grovhacka persilja. Skölj kidneybönor, och grovhacka dem.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och vitlök i 2-3 min. Tillsätt kidneybönor, zucchini, tomatpuré [1/2 burk, 2P], sojasås, Ay Cajun-ba, hälften av persiljan, en nypa salt* och peppar*. Stek i 4-5 min.
Rulla ut pajdeg och dela den i lika 4 bitar ("tårtbitar"). Fördela bönfyllning i mitten av bitarna, och vik ihop sidorna för att stänga pirogerna. Lägg försiktigt över till en plåt med bakplåtspapper. Vispa ägg* [1 st | 1 st] och pensla pirogerna. Baka i ugnen i 10 min, eller tills gyllene. TIPS: Fyll en pirog i taget, eftersom den varma fyllningen kan smälta degen lite.
Dela citron i klyftor. Tärna gurka i 1 cm stora bitar. Skär rädisor i kvartar. Blanda smulad salladsost, gurka, rädisa, resterande persilja, en skvätt citronjuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål.
Blanda yoghurt, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.
Servera piroger med rädissallad och yoghurt.