HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetariska Piroger
topBanner
Vegetariska piroger

Vegetariska piroger

med kidneybönor och rädissallad

Enkelt recept på frasiga & och smakrika piroger med kidneybönor, zucchini, tomat & persilja! Vi serverar de smarriga pirogerna tillsammans med en krispig rädissallad med grekisk salladsost, gurka, persilja & citronjuice.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sulfiterglutensojamjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Zucchini

1 paket

Bladpersilja

4 g

Kidneybönor

½ burk

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

25 ml

Tomatpuré

1 st

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

1 st

Pajdeg

(Innehållergluten)

75 g

Gurka

75 g

Rädisor

1 st

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

Citron

Yoghurt

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Ägg* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)725.7 kcal
Energi (kJ)3036.3289 kJ
Fett27.88 g
varav mättat10.4 g
Kolhydrater81.1887 g
varav socker10.6 g
Protein21.635 g
Salt3.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Riv zucchini grovt. Grovhacka persilja. Skölj kidneybönor, och grovhacka dem.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och vitlök i 2-3 min. Tillsätt kidneybönor, zucchini, tomatpuré [1/2 burk, 2P], sojasås, Ay Cajun-ba, hälften av persiljan, en nypa salt* och peppar*. Stek i 4-5 min.

3

Rulla ut pajdeg och dela den i lika 4 bitar ("tårtbitar"). Fördela bönfyllning i mitten av bitarna, och vik ihop sidorna för att stänga pirogerna. Lägg försiktigt över till en plåt med bakplåtspapper. Vispa ägg* [1 st | 1 st] och pensla pirogerna. Baka i ugnen i 10 min, eller tills gyllene. TIPS: Fyll en pirog i taget, eftersom den varma fyllningen kan smälta degen lite.

4

Dela citron i klyftor. Tärna gurka i 1 cm stora bitar. Skär rädisor i kvartar. Blanda smulad salladsost, gurka, rädisa, resterande persilja, en skvätt citronjuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål.

5

Blanda yoghurt, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

6

Servera piroger med rädissallad och yoghurt.