Vegetariska piroger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetariska piroger

Vegetariska piroger

med kidneybönor och rädissallad

Enkelt recept på frasiga & och smakrika piroger med kidneybönor, zucchini, tomat & persilja! Vi serverar de smarriga pirogerna tillsammans med en krispig rädissallad med grekisk salladsost, gurka, persilja & citronjuice.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Sulfiter
Vete
Soja
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Lök

2

Vitlöksklyfta

1

Zucchini

1

Bladpersilja

1

Kidneybönor

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

½

Tomatpuré

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Pajdeg

1

Gurka

75

Rädisor

100

Grekisk salladsost

1

Citron

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)726 kcal
Energi (kJ)3036 kJ
Fett27.88 g
varav mättat10.4 g
Kolhydrater81.19 g
varav socker10.6 g
Protein21.64 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Riv zucchini grovt. Grovhacka persilja. Skölj kidneybönor, och grovhacka dem.

Stek grönsaker
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och vitlök i 2-3 min. Tillsätt kidneybönor, zucchini, tomatpuré [1/2 burk, 2P], sojasås, Ay Cajun-ba, hälften av persiljan, en nypa salt* och peppar*. Stek i 4-5 min.

Fyll & baka piroger
3

Rulla ut pajdeg och dela den i lika 4 bitar ("tårtbitar"). Fördela bönfyllning i mitten av bitarna, och vik ihop sidorna för att stänga pirogerna. Lägg försiktigt över till en plåt med bakplåtspapper. Vispa ägg* [1 st | 1 st] och pensla pirogerna. Baka i ugnen i 10 min, eller tills gyllene. TIPS: Fyll en pirog i taget, eftersom den varma fyllningen kan smälta degen lite.

Förbered rädissallad
4

Dela citron i klyftor. Tärna gurka i 1 cm stora bitar. Skär rädisor i kvartar. Blanda smulad salladsost, gurka, rädisa, resterande persilja, en skvätt citronjuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål.

Blanda yoghurt
5

Blanda yoghurt, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Servera
6

Servera piroger med rädissallad och yoghurt.