Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Pajdeg
1 st
Avokado
1 st
Rödlök
200 g
Skogschampinjoner
½ st
Zucchini
8 g
Dukkah-njuta
150 g
Grekisk salladsost
1 st
Granatäpple
70 g
Rucola
½ st
Ägg
1 msk
Vatten
Sätt ugnen på 200°C. Skiva rödlök tunt. Skär champinjoner i tunna skivor. Grovriv zucchini [1/2 st, 2 pers]. Pressa ur vätskan från zucchinin med händerna.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs rödlök, champinjoner, zucchini och dukkah i 5-7 min. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.
Smula salladsost ner i stekpannan, rör om och stek pirogfyllningen i ca 2 min.
Skär pajdeg i cirklar (12-14 cm i diameter). Placera degcirklarna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg fyllningen på ena sidan av varje cirkel, undvik vätskan. Vik över sidan utan fyllning och förslut varje pirog med hjälp av en gaffel. Vispa ett ägg* [1/2 st, 2 pers] med iskallt vatten* [1 msk | 2 msk] och pensla pirogerna. Baka i ugnen tills gyllene och krispiga, ca 10 min.
Halvera granatäpple. Vänd halvorna med kärnorna neråt i en bunke. Knacka på skalet med änden av en sked så att kärnorna lossnar (se upp, det kan skvätta!). Skär avokado i 1 cm stora bitar och lägg dem i bunken tillsammans med rucola. Smaksätt med olja*, en nypa salt* och peppar*. Blanda väl. TIPS: Sätt en plastpåse runt granatäpplet när du ska få loss kärnorna så slipper du envisa fläckar i ditt kök och på kläderna.
Servera pirogerna tillsammans med den friska granatäppelsallad, och hugg in.