HelloFresh
Vegetariska piroger

Vegetariska piroger

med champinjoner, dukkah och granatäppelsallad

Låt perestrojkans föränderliga vindar blåsa genom ditt skandinaviska kök med våra vegetariska piroger som fylls med grekisk salladsost, skogschampinjoner, zucchini och stingslig rödlök. Servera denna östliga nationalrätt med en västlig touch av granatäpplesallad.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:nöttersellerisesamjordnöttermjölkglutenägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Rödlök

½ st

Zucchini

200 g

Skogschampinjoner

15 g

Dukkah

(Innehållernötter, selleri, sesam, jordnötter)

150 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

1 st

Pajdeg

(Innehållermjölk, gluten)

1 st

Granatäpple

½ påse

Rucola

1 st

Avokado

Ingår inte i din leverans

½ st

Ägg*

(Innehållerägg)

Olja*

Salt* och peppar*

1 msk

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3983 kJ
Energi (kcal)952 kcal
Fett59 g
varav mättat29 g
Kolhydrater72 g
varav socker27 g
Kostfiber10 g
Protein29 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C. 

Skiva rödlök tunt.

Skär champinjoner i tunna skivor. 

Grovriv zucchini [1/2 st, 2 pers]. Pressa ur vätskan från zucchinin med händerna.

2

Hetta upp en skvätt olja i en stekpanna på hög värme. Fräs rödlök, svamp, zucchini och dukkah i 5-7 min. Smaksätt med en nypa salt och peppar*.

3

Smula salladsost ner i stekpannan, rör om och stek pirogfyllningen i ca 2 min.

4

Skär pajdeg i cirklar (12-14 cm i diameter). Placera degcirklarna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg fyllningen på ena sidan av varje cirkel, undvik vätskan. 

Vik över sidan utan fyllning och förslut varje pirog med hjälp av en gaffel. 

Vispa ett ägg [1/2 st, 2 pers] med iskallt vatten (se ingredienslistan) och pensla pirogerna. Baka i ugnen tills gyllene och krispiga, ca 10 min.

TIPS: Om du använder en skål som mall får du jämnare cirklar när du skär pajdegen.

5

Halvera granatäpple. Vänd halvorna med kärnorna neråt i en bunke. Knacka på skalet med änden av en sked så att kärnorna lossnar.

Skär avokado i 1 cm stora bitar och blanda ner dem i bunken tillsammans med rucola [1/2 påse, 2 pers]. Smaksätt med olja, en nypa salt och peppar*.

TIPS: Sätt en plastpåse runt granatäpplet när du ska få loss kärnorna så slipper du envisa fläckar i ditt kök och på kläderna.

6

Servera pirogerna tillsammans med den friska granatäppelsallad, och hugg in.

Smaklig måltid!