topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk moussaka

Vegetarisk moussaka

med zucchini, parmesan och vitlöksbröd

.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

½

Aubergine

½

Zucchini

1

Paprika

50

Röda linser

(Kan innehålla Gluten)

1

Torkad oregano

Oregano

1

Torkad timjan

Grönsaksbuljong

1

Krossade tomater, basilika

½

Ciabatta

75

Crème fraiche

20

Finriven ost

2

Baharat kryddmix

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

Socker

½

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)89 kcal
Energi (kJ)370 kJ
Fett0.48 g
varav mättat0.1 g
Kolhydrater12.85 g
varav socker0.5 g
Protein6.36 g
Salt0 g

Instruktioner

1

Sätt ugnens grillfunktion på 200°C. Finhacka lök. Pressa vitlök. Skär aubergine [1/2 st, 2 pers] i 1 cm breda skivor. Tärna zucchini [1/2 st, 2 pers] och paprika i 1 cm stora bitar. Skölj linser i en sil tills vattnet klarnar.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs lök under omrörning tills den mjuknat, 3 min. Lägg i zucchini, paprika, en nypa salt* och peppar*. Fräs tills grönsakerna är mjuka, 5 min. 

Tillsätt oregano, timjan, baharat kryddmix och halva vitlöken. Fräs i 1 min.

3

Rör i linser [1/2 paket, 2 pers], grönsaksbuljong och krossade tomater i stekpannan. Tillsätt vatten* (se mängd i ingredienslistan) och en nypa socker*. Rör om, koka upp, och låt sedan sjuda tills linserna mjuknat, 20-25 min. Tips: Häll i en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.

4

Under tiden linserna sjuder, placera aubergineskivorna på en plåt täckt med bakplåtspapper. Häll över en skvätt olja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Grilla i ugnen tills skivorna är gyllenbruna och mjuka, ca 8-9 min på vardera sida. Ta sedan ut aubergineskivorna och sätt åt sidan. HERO/TIPS I REMPS

5

Blanda resterande vitlök med 1 msk olivolja* per person i en liten skål. Dela ciabatta [1/2 st, 2 pers] på hälften som en sandwich och pensla vitlöksoljan på snittytan. För över grönsakerna från stekpannan till en ugnsform. Placera aubergineskivorna ovanpå grönsakerna och bre ett jämnt lager av crème fraîche på toppen.

6

Riv parmesan och strö den över moussakan. Krydda med peppar*. Gratinera moussakan i ugnen tills osten är gyllenbrun och bubblar, ca 5 min. Lägg in vitlöksbrödet på ugnsgallret med snittytan uppåt. Låt grilla tills ytan är gyllenbrun, 2-3 min. Servera moussakan i djupa tallrikar tillsammans med vitlöksbrödet.