Hamburgare smakar alltid gott, och givetvis är det roligt att variera lite, så här bjuder vi på ett läckert recept på vegetariska hamburgare med växtbaserad biff och massor av ost. De läckra cheesy fries har bakats med ost, och passar perfekt till den saftiga hamburgaren.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
6
Senap
(Innehåller Senap)
500
Potatis
2
Växtbaserad burgare
2
Briochebröd
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1
Vitlöksklyfta
1
Tomat
40
Finriven ost
25
Ketchup
45
Sallad
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1/2 cm pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Vänd, och baka i 25-30 min.
Skiva tomat tunt.
Finhacka (eller pressa) vitlök. Blanda vitlök, majonnäs, senap [1/2 paket, 2 pers] och ketchup i en skål, och sätt åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme när det återstår 15 min av pommesens baktid. Stek biffar i 3-4 min på varje sida. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och toppa med hälften av osten. Strö resten av osten över pommesen och baka i 5-6 min.
Dela hamburgerbröd och värm i ugnen när det återstår 3-4 min av biffarnas och pommesens tillagningstid.
Bre hamburgerdressing på båda sidor av bröden. Bygg hamburgare med tomatskivor och biffar och lite gemsallad. Servera pommes, resterande tomater och gemsallad vid sidan av.