Skip to main content
Ugnsbakad torsk och körvelsmörsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsbakad torsk och körvelsmörsås

Ugnsbakad torsk och körvelsmörsås

med lent blomkålsmos och krispig grönkål

Att äta mer fisk blir lätt som en plätt när det kan smaka så här gott! I kväll bjuder vi på ugnsbakad torsk i körvelsmörsås och lent potatismos som får extra smak av blomkål, vitlök och riven ost. Krispig ugnsrostad grönkål med pumpakärnor blir ett perfekt komplement till denna smarriga middag.

Taggar:
Glutenfri
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Pesce
Milk
Egg
Celery

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Torsk

1 st

Citron

500 g

Bakpotatis

1 st

Körvel

5 g

Pumpakärnor

2 st

Vitlöksklyfta

50 g

Grönkål, skuren

20 g

Finriven ost

4 g

Grönsaksbuljong

1 st

Blomkålsbuketter

75 g

Rödkål, förskuren

Ingår inte i din leverans

1 msk

Sparat grönsaksvatten

3 msk

Mjölk till mos

1 tsk

Salt till mos

2 msk

Smör till sås

¼ tsk

Salt till fisk

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2395 kJ
Energi (kcal)573 kcal
Fett20.1 g
varav mättat10.8 g
Kolhydrater81.7 g
varav socker35 g
Kostfiber30.9 g
Protein53.6 g
Salt4.3 g
Calcium0.5 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

Laga mos
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.

Koka potatis, blomkål och hälften av vitlöken i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Precis innan grönsakerna är färdigkokta, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och mosa grönsaker med riven ost, mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Förbered grönsaker
2

Finhacka eller pressa resterande vitlök.

Skär citron i klyftor.

Skär av stjälken från körveln.

Förbered fisk
3

Blanda sparat kokvatten, grönsaksbuljong, en skvätt citronsaft, smör, resterande vitlök och hälften av körveln i en liten skål. Rör om tills smöret har smält.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar.

Ugnsstek fisk
4

Placera fisk i en ugnsform och toppa med körvelsmör.

Tillaga i ugnen i 12–15 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Rosta grönkål
5

Placera grönkål och pumpakärnor på en plåt med bakplåtspapper.

Rosta i ugnen i 7–9 min, eller tills knapriga.

Pressa citronsaft över rostad grönkål och vänd runt.

Servera
6

Lägg upp mos på tallrikar.

Toppa med grönkål och fisk.

Skeda över körvelsås.

Strö över resterande körvel.