topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsbakad korv

Ugnsbakad korv

med karamelliserad lök och senapsaioli

Korv, potatis och senap. Tre klassiska ingredienser som passar utmärkt ihop. Ikväll bjuder vi på en spännande kombination som garanterat kommer att uppskattas av hela familjen. Vi gör det enkelt och ugnsbakar korv, potatis, morot och äpple, och så blandar vi dem med färsk spenat. När allt är färdigt i ugnen serverar vi härligheterna med karamelliserad lök och senapsmajonnäs.

Taggar:
Mjölkfri
Glutenfri
Barnvänlig
Allergener:
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

1

Äpple

320

Korv

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

12

Grov senap

(Innehåller Senap)

80

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

2

Morot

1

Lök

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 3)

½

Vatten (steg 3)

½

Socker (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)937 kcal
Energi (kJ)3922 kJ
Fett62 g
varav mättat16.6 g
Kolhydrater67.7 g
varav socker21.2 g
Protein21.9 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Förbered potatis och morot
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Tärna potatis (oskalad) och morot (oskalad) i 2 cm stora bitar. 

Rosta potatis och morot
2

Placera potatis och morot på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene och mjuka. 

Karamellisera lök
3

Under tiden, skär lök i tunna skivor. 

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Stek lök i 5-6 min, tills mjuk.

Tillsätt vatten [1/2 dl | 1 dl], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt och sjud i 3-5 min, tills karamelliserad.

Baka korv och äpple
4

Skär äpple i 2 cm breda klyftor.

Placera korv och äpple på plåten när det återstår 15 min av potatitens tillagningstid .

Baka i 13-15 min, tills gyllene och genomstekt.

Tillsätt spenat
5

Under tiden, blanda aioli och senap i en liten skål. 

Skölj spenat. 

Ta ut plåten från ugnen när allt är färdigt, tillsätt spenat, och rör tills den har mjuknat.

Servera
6

Lägg upp korv, potatis, morot och äpple på tallrikar.

Toppa korv med karamelliserad lök och servera med senapsaioli.